caixa popular

Els usuaris de les Biblioteques Municipals tenen un mes d’octubre carregat d’activitats gratuïtes d’animació lectora

Els usuaris de les Biblioteques Municipals tenen un mes d’octubre carregat d’activitats gratuïtes d’animació lectora
03/10/2017 -

L’equip de Biblioteques Municipals ha programat un gran nombre d’activitats gratuïtes d’animació lectora per a aquest mes d’octubre. Activitats en les quals, a més d’incentivar la lectura tant entre el públic adult com juvenil i entre els xiquets, es commemoraran dies molt assenyalats en el calendari: el 9 d’Octubre, Dia de la Comunitat Valenciana, el Dia de les Escriptores, el 16 d’octubre, i el 24 d’octubre, Dia Internacional de les Biblioteques. A més, es donaran els diplomes als usuaris i a les usuàries més lectors d’enguany.

Les activitats començaran el dijous 5 d’octubre commemorant, amb l’Auca de Jaume I, la festivitat de la Comunitat Valenciana, el 9 d’Octubre. A les 18 hores, la cita serà en la Biblioteca Infantil on es donarà a conéixer la figura de Jaume I, la seua història i la seua vida a través de la lectura d’un text animat. A continuació, es realitzarà l’auca de Jaume I: es repartiran les imatges d’una banda i els textos per l’altre i els participants hauran de fer correspondre unes amb altres. En finalitzar, es realitzarà un taller creatiu amb retallables.

La celebració del Dia de les Escriptores, el 16 d’octubre, portarà la segona de les activitats del mes a la Biblioteca Infantil a les 18 hores. En l’activitat, es farà referència a aquest dia, una commemoració iniciada a Espanya per a recuperar el llegat de les dones escriptores. S’han escollit dues lectures, depenent de l’edat dels participants ¿Dónde está Alba?, de Laura Gallego i un llibre de contes curts de Glòria Fuertes. Després de la lectura es completarà l’animació amb la realització d’un marca pàgines.

El Dia Internacional de les Biblioteques es celebrarà amb dues activitats. D’una banda, el dilluns 23 d’octubre a partir de les 18 hores, es realitzarà la lectura del pregó commemoratiu del dia per a passar a la creació del Bibliomural, en el qual es mostraran imatges característiques d’una biblioteca. En segon lloc, el dimarts 24 d’octubre a les 18 hores hi haurà un programa especial de Los peques en la radio i La Biblio per a commemorar aquest dia tan assenyalat. En el mateix participaran Ana María Redón Hernández, la més lectora de la Biblioteca d’Adults, i Rim Raoay El Hadri, la més lectora de la Biblioteca Infantil.

Ambdues rebran en aqueixa vesprada, a les 18:45 hores el seu diploma en la Biblioteca d’Adults per a donar pas, després del lliurament, a la lectura continuada de poemes de Glòria Fuertes per part de les components de la Associació Teatral Paraules i Dones i dels membres del Club d’Escriptura i del Club de Lectura de les Biblioteques Municipals. Els components del Club de Lectura i del Club d’Escriptura també llegiran algunes de les seues creacions. La lectura serà sobre les 19 hores.

Com cada últim dijous de mes, el dia 26 d’octubre, arribarà el Mercat del Bescanvi a la Casa de Cultura i, un dia més tard, hi haurà contacontes per als més xiquets, també en la Casa de Cultura, a les 18 hores. “Bandits en la biblioteca” és el nom del contacontes que parlarà de les històries que es tanquen en una biblioteca.

Per a tancar el mes, el mateix divendres 27 d’octubre a les 19 hores tindrà lloc la quarta sessió del Club de Lectura que, aquest mes, estarà dedicada a Haruki Marukami i la seua novel·la Tokio Blues.

A totes aquestes activitats s’uneix la visita que aquest mes farà el CEIP Fernando de los Ríos tant a la Biblioteca Infantil com a Burjassot Ràdio. La visita serà el 10 d’octubre.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × cinc =

viva gym canovas
exposicion caps tallats