25n
25N
25N

Els refugiats i els drets dels més febles, eix de la 8º Assemblea del Col·legi d'Advocats Penal Internacional a València

Els refugiats i els drets dels més febles, eix de la 8º Assemblea del Col·legi d'Advocats Penal Internacional a València
06/02/2017 -

El Col·legi d’Advocats Penal Internacional (BPI-CAPI) ha celebrat el seu 8ª Assemblea en la seu de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de València, amb la presència d’importants personalitats del món del dret penal internacional. A més de la participació d’advocats que representen més de 20 països, com Noruega, Egipte, Holanda, Japó, Eritrea, EUA entre uns altres. Una gran oportunitat per a debatre sobre Justícia Penal Internacional i conéixer València.

L’Assemblea va donar començament amb l’acte d’inauguració en el qual el degà del ICAV, Rafael Bonmatí, va presentar als assistents: la Presidenta de la Cort Penal Internacional, Silvia Fernández de Gurmendi, la Presidenta del Consell General de l’Advocacia Espanyola, Victoria Ortega i els Co-Presidents del Col·legi d’Advocats Penal Internacional: Roxanne Helme i David Levi. També es va incorporar més tard la Consellera de Justícia, Gabriela Bravo.

La presidenta del Consell General de l’Advocacia Espanyola, Victoria Ortega, va afirmar que “el tracte que reben els immigrants a Europa és un crim de lesa humanitat” i es va comprometre a treballar perquè “algun dia els responsables siguen jutjats en la Cort Penal Internacional”.

La Presidenta de la Cort Penal Internacional (CPI), Silvia Fernández de Gurmendi, va ser l’encarregada de la primera intervenció, en la qual va posar en valor el paper dels advocats en la Cort Penal Internacional i per a la justícia penal internacional en general.

A continuació, Julie Goffin, del Consell per a les víctimes de la UIA, va analitzar la situació de les víctimes davant la Cort Penal Internacional. Posteriorment, Erika Torregrosa, Jurista Vicepresidenta de la Comissió Penal Internacional de l’ICAB es va encarregar de la ponència ‘Amèrica Llatina enfront de la Justícia Penal Internacional’.

L’advocat de l’ICAV i membre del CAPI, Javier Boix va tractar el tema: “Reptes i desafiaments de la Justícia Penal Internacional, present i futur”. La jornada va acabar amb la intervenció de David Hooper, President del ICCBA-ABCPI i una Taula redona.

La Justícia no té fronteres

Sota el lema ‘La Justícia no té fronteres’, el BPI (Barreau Pénal International Criminal Bar), Col·legi d’Advocats Penal Internacional, inicia la seua marxa l’any 2002.

Reuneix col·legis d’advocats nacionals i regionals i les més importants associacions d’advocats internacionals, així com advocats individuals summament compromesos en la promoció d’una justícia penal internacional.

El CAPI té principalment l’objectiu, amb els seus membres, de representar la professió jurídica a tres nivells:

promoure el desenvolupament d’una professió jurídica independent davant la Cort Penal Internacional;

desenvolupar una política penal i promoure els principis fonamentals de la justícia;

donar assistència als advocats que defensen les mates i els imputats en la Cort Penal Internacional i facilitar una comunicació
eficaç entre els òrgans de la Cort i els advocats.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

16 + quatre =