25n
25N
25N

Els quioscos del Jardí del Túria promouran productes de proximitat

Els quioscos del Jardí del Túria promouran productes de proximitat
17/04/2020 -

La Junta de Govern Local ha aprovat aquest divendres que quatre quioscos situats en l’antic llit del riu Túria, actualment dependents del Servici de Patrimoni, passen a mans de l’organisme autònom municipal de Parcs i Jardins Singulars i Escola Municipal de Jardineria i Paisatge per a la seua gestió. Segons ha explicat el vicealcalde, Sergi Campillo, en la roda de premsa posterior a la reunió de l’òrgan col·legiat, amb aquests establiments “volem afavorir la venda de productes de proximitat i la inserció laboral de persones en situació d’emergència social”.

“És important en la situació que estem vivint de crisi sanitària per la COVID-19 que l’Ajuntament continue funcionant no només en aspectes relacionats directament amb la resolució de la pandèmia, sinó també en aspectes en els quals treballàvem, en els quals hem continuat i que hem començat a posar en marxa de nou per tornar a la normalitat com més prompte millor”, ha manifestat el vicealcalde i portaveu de l’equip de Govern municipal, Sergi Campillo, durant la roda de premsa després de la celebració de la Junta de Govern Local, en què també han participat l’alcalde, Joan Ribó, i la vicealcaldessa, Sandra Gómez.

En eixe sentit, Campillo s’ha referit als quatre quioscos-bar al jardí del Túria que passen a estar adscrits a l’organisme autònom de Parcs i Jardins perquè aquest tinga “una gestió integral de l’antic llit del riu Túria i, sobretot, perquè volem donar una eixida comercial a aquestes instal·lacions”. Es tracta d’un projecte “en el que vam pensar abans d’aquesta crisi i amb aquesta crisi té més sentit encara per donar eixida a persones que puguen explotar comercialment aquests establiments”.

Actualment dos dels quioscos estan en funcionament, “en concessió que s’acaba pròximament”, mentre que “els altres dos estan tancats i necessiten obres de rehabilitació”. L’objectiu és “afavorir la venda de productes de proximitat, productes 0, de comerç just i de productes valencians i proporcionar un espai per poder gaudir d’un refresc o d’un aliment sa al jardí del Túria”, així com facilitar la inserció laboral de persones en situació d’emergència social. Campillo ha explicat que se segueix així “el model posat en marxa a Palma de Mallorca, en el mandat anterior, i que va donar molt bon resultat”.

D’altra banda, el regidor ha informat que “per pal·liar l’emergència social derivada de la crisi del coronavirus, des de la Regidoria de Benestar Social dirigida per Isabel Lozano s’ha adonat de l’adjudicació per emergència d’un contracte per a l’adquisició de roba interior per a les persones acollides en els albergs temporals habilitats per la COVID-19”. Es tracta d’un contracte per import de 2.657 ’50 euros, encarregat a Integras tu, empresa que es dedica a la inserció laboral de persones en situació d’exclusió social.

L’Ajuntament ha habilitat més de 900 places en albergs temporals per a persones sense sostre a causa de la COVID-19. “A més de manutenció, aquestes persones necessiten ajuda per a la compra de la roba i calçat adequat i des de l’Ajuntament de València s’està atenent aquesta necessitat”, ha recalcat l’edil.

Sergi Campillo ha informat igualment de la proposta de contractació dels servicis de producció tècnica d’infraestructures, equipaments i personal per a la campanya ‘Cultura als barris, 2020 i 2021’, per import de 43.600 euros, a través de la que s’ofereixen programacions culturals en diferents espais de la ciutat. El vicealcalde ha aclarit que “el que fem és facilitar a les empreses la informació de la contractació, que publiquem en el perfil del contractant de l’Ajuntament, perquè les empreses ja puguen començar a elaborar pliques, però òbviament, a causa de l’estat d’alarma, els terminis continuen suspesos i haurem d’estar a allò que diga el Govern central respecte a les aglomeracions, als actes culturals i a la presència al carrer”.

Construcció d’un nou col·legi a Malilla

La Junta de Govern també ha avançat aquest divendres en la construcció d’un nou col·legi a Malilla en acordar la contractació del projecte d’execució, en el marc del Programa Edificant. El centre d’educació infantil i de primària número 106 substituirà al col·legi municipal Fernando de los Ríos, situat en uns baixos en lloguer. Campillo ha destacat que “Malilla és una de les zones que té una major població i que té més dèficit de places escolars públiques de la ciutat”.

Amb el projecte del nou centre escolar “no només conservarem les unitats que tenia, sinó que les augmentarem”. En concret, disposarà de tres unitats d’Infantil de primer cicle, per a xiquets i xiquetes de fins a 2 anys, altres nou d’Infantil i 18 de Primària, a més d’un menjador per a 600 comensals en dos torns. Es planteja un edifici aulari compacte de 6.000 metres quadrats, al nord de la parcel·la, i un bloc independent per a gimnàs i menjador. Els terminis per a la redacció del projecte seran de cinc mesos i es preveu, a l’espera del detall concret del projecte, que l’obra tinga un període d’execució de 18 mesos i un pressupost d’uns 7’9 milions d’euros.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × un =