caixa popular

Els pressupostos més socials de la història de la ciutat

Els pressupostos més socials de la història de la ciutat
10/11/2017 -

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Torrent ha aprovat aquesta setmana el pressupost municipal per a l’any 2018. Unes xifres que han augmentat en moltes partides per a millorar els serveis i el benestar de les persones, sobretot en matèria d’educació, promoció econòmica, benestar social i seguretat. A més, l’equip de govern ha presentat la seua proposta de pressupostos al novembre, quan la norma general sempre havia sigut fer-ho a la fi de desembre o fins i tot amb l’exercici en marxa.

Com a dada de salut econòmica s’ha aconseguit reduir la xifra de d’endeutament d’una forma considerable. Al juny de l’any 2015, el percentatge se situava en el 109,60 %, quan el màxim permés és de 110%; i l’equip de govern socialista ho ha reduït a un 67,37%. El regidor d’Economia, Andrés Campos, ha destacat que “açò és a causa de la bona labor de gestió realitzada per part de l’equip del govern, complint així un dels objectius marcats com a prioritari; hem reduït el deute en més de 14 milions des que vam governar. I est és el camí que volem seguir per als anys 2018 i 2019”.

Els recursos que s’han vist incrementats són els destinats a la infància, tant en educació com en serveis complementaris, així com els de promoció del valencià. A més, seguint amb el compromís amb la ciutadania, s’han incrementat els pressupostos destinats al benestar, promoció econòmica, ocupació, la seguretat de les persones i l’ordre públic.

Una de les partides on hi ha un estalvi considerable és l’enllumenat públic, on es redueix la despesa al voltant de 800.000 € anuals, després de la iniciativa de l’engegada dels nous fanals intel·ligents que el consistori torrentí està instal·lat en la ciutat.

En el pressupost del 2018 per primera vegada es consignen subvencions per al projecte de la targeta moneder per a famílies que són ateses per serveis socials i que podran realitzar les seues compres en comerços locals, en un projecte pilot que compta amb un pressupost de 150.000€. Es consignen també subvencions per a les famílies amb xiquets i xiquetes d’entre 0 a 3 anys que són escolaritzats de Torrent, amb una quantia de 425.000 €. Al mateix temps es genera una nova subvenció per als joves d’ajuda per al transport que explicarà d’una partida de 120.000 €. D’igual manera es destinaran 70.000 € per a adaptar edificis de manera que siguen més accessibles.

El pressupost del 2018 ja es troba en mans dels grups polítics, doblegant els dies permesos per llei perquè realitzen les seues propostes de millora. “Estic convençut que tots els grups seran responsables i estaran a l’altura de les necessitats de la ciutat i aprovaran els pressupostos que s’han plantejat. Estem oberts al diàleg i a incorporar el que millors el projecte de pressupostos”, ha assenyalat Andrés Campos.

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 − 8 =

mancomunidad horta sud
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
decidim vlc
Semana mobilidad Valencia 2018
festes xirivella 2018