caixa popular

Els pressupostos generals de l'Estat aporten beneficis per a la majoria dels valencians

16/04/2018 -

Com a representants dels valencians sempre hem de demanar més per a la ciutat de València, però cal fer-ho amb sentit de la responsabilitat, sent conscients de la situació econòmica de la qual venim i que integrem un gran país com és Espanya, que necessita ara més que mai assentar les bases pressupostàries que estan propiciant el creixement, la creació d’ocupació, garantint les pensions i augmentant el benestar dels espanyols.

Les inversions de l’Estat a la Comunitat Valenciana pujaran un 23% en els Pressupostos de 2018, un total de 792 milions. D’aquesta xifra global, més de 227 milions estan vinculats d’alguna manera amb València, ja que es tracta d’actuacions amb repercussió en la ciutat com són infraestructures de transports i hidràuliques, inversions en el port, en Rodalies, relacionades amb la millora del medi ambient, en l’aeroport, la Marina etc.

L’aprovació dels Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) suposarà un important impuls a les polítiques socials amb un increment de les pensions que beneficiarà a més de 160.000 valencians, per la qual cosa considere injust i un error polític que el PSOE, Compromís, Podemos i els nacionalistes no recolzen el projecte de Llei en el Congrés.

Els Governs del Partit Popular i el president Mariano Rajoy han aconseguit recuperar l’economia espanyola després que el PSOE ens deixara en la ruïna i a la vora d’una intervenció de la Unió Europea, amb un creixement del PIB per damunt el 3%, amb la creació per a aquest exercici 2018 de 475.000 noves ocupacions, i amb un augment del consum i del benestar social considerables que s’estan deixant notar en moltes llars d’Espanya.

Els Pressupostos Generals són fonamentals perquè l’economia seguisca creixent i l’atur es reduïsca al ritme actual (en 2017 el nombre d’aturats baix en 290.193 persones), i són també essencials per a avançar en l’execució d’infraestructures com el corredor Mediterrani, el túnel passant o l’ampliació de la V-21

Les inversions previstes compleixen amb els compromisos assumits pel Govern de Mariano Rajoy amb València i els valencians. Entre elles, el portaveu popular hi ha actuacions previstes que són estratègiques per a la ciutat de València, com l’estudi de Túnel Passant i Canal d’Accés amb una inversió d’1 milió d’euros, l’enllaç de l’accés de l’aeroport amb la V-30 amb 3 milions consignats, els 4 milions per a l’ampliació de la V-21, o els 2.338.000 € per al Corredor Mediterrani i els 137.747.000 € per a la línia d’Alta Velocitat.

Les inversions de l’Estat a la Comunitat Valenciana pujaran un 23% en els Pressupostos de 2018, un total de 792 milions. D’aquesta xifra global, més de 227 milions estan vinculats d’alguna manera amb València, ja que es tracta d’actuacions en infraestructures de transports, hidràuliques, en el port, Rodalies, AVE, Corredor Mediterrani, relacionades amb la millora del medi ambient, l’aeroport, la Marina etc.

És lamentable la falta de responsabilitat del PSOE i Compromís al no accedir a negociar amb el Govern els Pressupostos. L’alcalde Joan Ribó, i la seua tinent d’alcalde, Sandra Gómez, han utilitzat el projecte de Llei de PGE per a llançar-se com a feres a criticar al Partit Popular, sense valorar la transcendència que té per a Espanya que s’aproven aquests comptes, i sense haver arribat a plantejar-se, a través dels vots que disposen en les Corts Generals, un possible acord amb el Govern com sí que han fet altres partits.

No obstant això, crida l’atenció la vehemència amb què l’alcalde i els seus socis del tripartit critiquen els PGE enfront de l’aquiescència que mostren amb la retallada de les inversions de la Generalitat per a la ciutat de València, que en el Pressupost de 2018 han baixat més d’un 4% respecte a l’any anterior. En xifres globals, la retallada és de més de 12 milions d’euros.

Per a ser creïble l’actitud reivindicativa de l’alcalde enfront del Govern central, hauria de mostrar-la davant totes les administracions, però no és així, perquè ha quedat palesa, en la valoració que ha fet dels Pressupostos, que Ribó anteposa els interessos del seu partit nacionalista al dels valencians.


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

6 + huit =

som
semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
decidim vlc
Semana mobilidad Valencia 2018
Decidim VLC