25n
25N
25N

Els pressupostos 2017, una aposta pels servicis a la ciutadania i el gasto social

Els pressupostos 2017, una aposta pels servicis a la ciutadania i el gasto social
20/10/2016 -

“Estem en portes de tancar la previsió de Pressupostos per al 2017, i ja podem avançar que la millora de la gestió econòmica i fiscal ens permetrà disposar de vora 33 milions més d’ingressos”. L’alcalde, Joan Ribó, ha avançat hui algunes de les previsions del projecte pressupostari per al pròxim exercici, que està ara en fase d’elaboració.

En els mateixos termes s’ha manifestat el regidor d’Hisenda, Ramón Vilar, el qual ha subratllat com s’ha aconseguit un increment dels ingressos inclús a pesar de mantindre congelats els impostos i les taxes municipals.

A preguntes dels periodistes, l’alcalde ha recordat que, segons les previsions, la partida pressupostària que ve de les aportacions estatals es manté, mentre que els ingressos per millora de la gestió s’incrementaran. “Es tracta d’una quantitat reduïda, però que permetrà augmentar la gestió dels servicis a la ciutadania, en assumptes importants com la neteja, jardins, gestió mediambiental o de clavegueram… A més, també ens permet continuar prioritzant el gasto social. Es tracta d’àrees que fins ara estaven en molt mala situació, com a conseqüència de l’anterior gestió municipal”. “Hem anat millorant però volem continuar en este sentit –ha subratllat Ribó-, i el mateix en temes com la mobilitat i la dinamització de l’economia local, que considerem fonamental”. Així mateix, l’alcalde ha destacat inversions com les que decidiran els veïns de la ciutat a través dels pressupostos participatius, o l’acció programada sobre algunes zones concretes de la ciutat, com el barri del Cabanyal-Canyamelar.

El regidor d’Hisenda ha concretat els increments dels ingressos respecte al 2016 previstos. Entre altres, en concepte d’IBI (Impost sobre Béns Immobles) es recaptaran 7 milions més; de l’Impost sobre l’Increment del Valor dels Terrenys de Naturalesa Urbana (Plusvàlua), entre 6 i 7 milions; i per l’Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO) i el IAE (Impost sobre l’Activitat Econòmica), al voltant d’1,5 milions; finalment, ha estimat Vilar l’increment previst per la taxa de telefonia que, “aplicant tota la cautela pressupostària”, ha matisat, rondarà els 2 milions d’euros.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × 4 =

museo prehistoria