25n
25N
25N

Els premis València i València Nova del Magnànim ja tenen obert el seu termini per a presentar les obres

Juntament amb les modalitats de poesia, narrativa i assaig es manté la categoria per a joves menors de 31 anys

Els premis València i València Nova del Magnànim ja tenen obert el seu termini per a presentar les obres
08/02/2017 -

Ja està obert el termini de presentació d’originals per a l’edició 2017 dels premis València i València Nova de la Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació. Tal com estableix la convocatòria, publicada ahir, dilluns 6 de febrer, al Butlletí Oficial de la Província (BOP), les obres, que han de ser inèdites, es podran presentar fins al 28 d’abril de manera telemàtica a través de la pàgina web de la institució

Les obres presentades optaran als guardons de narrativa en valencià i en castellà, poesia en valencià i castellà i assaig, i a banda hi ha una categoria (València Nova) per a menors de 31 anys en totes les modalitats. La concessió dels guardons comporta la publicació de l’obra i un premi en metàl·lic de 15.000 euros en les modalitats de narrativa i assaig i de 7.500 euros en les de poesia. Pel que respecta a la categoria jove, València Nova, els premis són de 5.000 euros en narrativa i assaig i 2.500 euros en poesia. El premi d’assaig serà publicat directament pel Magnànim dintre del seu catàleg i Bromera editarà els llibres en valencià (poesia i narrativa), mentre que Versàtil ho farà amb els premis de narrativa en castellà i Hiperión s’ocuparà dels premis de poesia en castellà.

El diputat de Cultura, Xavier Rius, ha manifestat que confia en què aquesta edició, amb més temps en la convocatòria, «millorarà la participació en quantitat i qualitat dels treballs que opten a uns premis cada vegada més prestigiats i reconeguts»i es consolidaran els canvis iniciats el 2016, en especial l’aposta del Magnànim per l’assaig i els premis per a joves. «En un temps de crisi i de canvi –explica el responsable de Cultura— són més necessaris que mai el pensament i la reflexió i la Diputació té l’obligació i el deure d’oferir espais a veus noves i plurals».

Rius ha destacat també que igual que l’edició anterior es cuidarà molt «el prestigi i la pluralitat de les persones que integren els jurats»i que la gala d’entrega, al mes d’octubre, serà «sorprenent i divertida».

Cal recordar que l’edició 2016 els premiats varen ser Manel Marí (poesia en valencià), Constantino Molina (poesia en castellà), Teresa Broseta (narrativa en valencià), José Vicente Pascual (narrativa en castellà) i Jordi Julià (assaig), a més, de Bruna Generoso i Raquel Vázquez en la modalitat de poesia jove en valencià i castellà.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × 4 =