Els premis literaris Ciutat de València 2016 ja tenen guanyadors i guanyadores

Tres escriptores i quatre escriptors són els afortunats

Guardar

premis literaris Ciutat de València 2016
premis literaris Ciutat de València 2016

Tres dones i quatre homes han sigut els autors guanyadors dels premis literaris Ciutat de València 2016, segons han donat a conéixer els diferents jurats de les huit categories dels guardons. La regidora de l’Àrea de Cultura, Glòria Tello, ha expressat la seua enhorabona als autors i les autores premiades i ha destacat la importància d’estos guardons, que enguany han vist créixer la seua promoció i dotació. 

“El Govern de la Nau ha fet una aposta decidida pels premis literaris Ciutat de València. Enguany hem passat de dos a huit categories, quatre en valencià i quatre en castellà, que permeten deixar palesa la qualitat de les escriptores i els escriptors valencians. Amb iniciatives com esta volem ajudar al rescat del sector, que tan perjudicat es troba com a conseqüència dels baixos índex de lectura. De fet, l’ampliació, dotació i difusió d’estos premis literaris són mesures clarament encaminades també al foment de l’escriptura i la lectura”, ha afirmat Tello, qui s’ha mostrat molt satisfeta per la participació en estos premis literaris de la ciutat .

En la categoria de teatre en valencià el premi Eduard Escalante l’ha guanyat l’obra ‘De Çuquey a Nayma’, de Gemma Miralles Esteve. El jurat ha destacat la seua originalitat en plantejar una obra escènica no contemporània amb un contingut de caràcter històric i molt poètica, que barreja textos de poemes en àrab i en valencià per contar diferents visions d’una família d’origen musulmà davant l’expulsió dels moriscos de terres valencianes.

El premi Max Aub de teatre en castellà ha sigut per a ‘La Manada’, obra de l’autor Daniel Dimeco, que ha destacat segons el jurat pel seu valor dramàtic i per la creació d’una atmosfera captivadora i un imaginari excitant i original.

En la categoria d’assaig en valencià, l’obra ‘Roses Fines’, de Francesc Jesús Hernández i Dobon, ha guanyat el premi Josep Vicent Marqués. El jurat ha destacat la rellevància i l’originalitat amb què l’obra aborda les biografies de les guanyadores del concurs de bellesa de l’Exposició Regional de 1909, així com la documentació aportada.

En castellà, el premi d’assaig Celia Amorós se l’ha emportat l’autora Rosa María Rodríguez Magda amb l’obra ‘Europa. Los nuevos movimientos sociales y el pensamiento zombi’. El jurat ha valorat principalment la seua qualitat d’estil en la diagnosi sobre l’estat d’Europa, les causes de la seua decadència i les possibilitats de remuntar la crisi cultural.

En la categoria de poesia en valencià el premi Maria Beneyto l’ha guanyat l’obra ‘Aquí, on passa tot’, de Pere Antoni Pons Tortella, un llibre que, segons els membres del jurat, se situa al límit del gènere, amb una forta càrrega culturalista.

Per la seua banda, l’autora Mar Busquets Mataix ha merescut el guardó Joan-Gil Albert a la millor obra poètica en castellà per ‘Lienzos’, un poemari que ha destacat per al jurat per la seua originalitat en l’estructura, basada en poemes curts i intensos.

El premi de narrativa en castellà Blasco Ibáñez ha sigut per a ‘Los jardines de Babilonia’, una obra de Fernando Larrauri que recrea una època important per a València com a capital de la Segona República, centrada en el local d’art de Russafa que dóna nom a l’obra guanyadora.

Finalment, el jurat ha decidit que el premi de narrativa en valencià quede enguany desert.

Entre els membres dels diferents jurats conformats per decidir els autors i les autores guanyadores d’esta edició dels premis literaris Ciutat de València 2016 hi ha el dramaturg i guionista Rodolf Sirera, la filòsofa Amèlia Valcárcel, el vicerector de Cultura de la Universitat de València, Antonio Ariño, i l’escriptora Isabel Clara-Simó.

Arxivat a:

Destacats