Els Premis Literaris Ciutat d’Alzira lliuren els seus guardons amb el recolzament de la Diputació de València

Aquest certamen literari ha estat beneficiari de la nova línia d’ajudes de l’Àrea de Cultura orientada a concursos i premis literaris a través del SARC

Els Premis Literaris Ciutat d’Alzira lliuren els seus guardons amb el recolzament de la Diputació de València
09/11/2017 -

La vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó, i els diputats Xavier Rius, Josep Bort i Emili Altur assisteixen aquest divendres a la gala literària de la XXIX edició dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira 2017. Una cita que, amb el temps, s’ha consolidat com un dels referents culturals més importants dintre dels certàmens literaris en llengua pròpia i que servirà per procedir al lliurament dels guardons a tots els autors premiats, junt a l’acreditativa escultura dissenyada per Manuel Boix.

Els Premis Literaris Ciutat d’Alzira formen part de les convocatòries beneficiaries de la nova línia d’ajudes orientada a concursos i premis literaris impulsada per part de l’Àrea de Cultura de la Diputació de València, a través del Servei d’Assistència i Recursos Culturals (SARC). En aquest sentit, el certamen literari impulsat pel consistori de la capital de la Ribera Alta i Edicions Bromera ha comptat amb una dotació econòmica de 4.202 euros per part de la corporació provincial.

En la present edició, més de 180 originals opten a ser reconeguts en uns premis que enguany reparteixen fins a 72.000 euros en un total de huit modalitats: Premi Novel·la Ciutat d’Alzira (16.000 euros), Premi Europeu de Divulgació Científica Estudi General (12.000 euros), Premi Fundació Bancaixa de Narrativa Juvenil (16.000 euros), Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre (3.000 euros), Premi d’Assaig Mancomunitat de la Ribera Alta (8.000 euros), Premi de Poesia Ibn Jafadja (5.000 euros), Premi de Teatre Ciutat d’Alzira Palanca i Roca (5.000 euros) i Premi Internacional Enric Solbes d’Àlbum Il·lustrat Consorci Ribera i Valldigna (6.000 euros).

El veredicte dels premis es farà públic la nit de divendres, durant el transcurs del tradicional sopar literari, a excepció d’algunes modalitats, on ja es coneixen els guanyadors. Pepa Juan, dramaturga i actriu, ha obtingut el XII Premi de Teatre Ciutat d’Alzira Palanca i Roca amb Acompanya’m en la nit, mentre que Leandro Sagristà és el guanyador del XXII Premi Fundació Bancaixa de Narrativa Juvenil amb la novel·la El misteri de la casa Folch. Així mateix, l’obra de Ximo Cerdà, Un mocador de pirata, ha estat l’escollida entre els originals presentats al XXII Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre. Per la seua banda, el II Premi Internacional Enric Solbes d´Àlbum Il·lustrat Consorci Ribera i Valldigna ha estat declarat desert.

Els Premis Literaris Ciutat d´Alzira tenen com a objectiu el foment de la cultura en valencià a través de la literatura contemporània. Per això, juntament amb la justa literària, s’ha organitzat una completa oferta cultural a la ciutat amb el cicle de conferències dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira com a protagonista, però també amb exposicions, representacions teatrals, concerts i eixides culturals.

Aquestes iniciatives refermen la solidesa d’uns guardons que segueixen despertant, any rere any, l’interès de la societat i del teixit empresarial i associatiu de la comarca. Confirmant que els Premis Literaris Ciutat d’Alzira són un certamen de rellevància social i culturalque des de fa prop de tres dècades fomenta la producció literària en llengua pròpia.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 − 3 =

turismo salou
Torrent semana agricultura
liria