25n
25N
25N

Els Pobles del Sud tindran un estudi paisatgístic per primera vegada en la seua història

Els Pobles del Sud tindran un estudi paisatgístic per primera vegada en la seua història
03/09/2020 -

La regidora de Pobles de València, Lucía Beamud, ha explicat que l’Ajuntament ha contractat ja l’elaboració d’un estudi paisatgístic que englobarà a tots els pobles del Sud i l’Oest de València ciutat amb l’objectiu de “revisar totes les problemàtiques existents en aquestes localitats i plantejar solucions, a través del paisatgisme, per a millorar la connexió entre ells i articular-los d’una manera més lògica i còmoda per a la ciutadania que habita en aquestes localitats”.

Es tracta, per tant, de crear “una consciència comuna” a tots els Pobles del Sud. “La idea és transformadora, ja que mai abans s’havia plantejat des de l’Ajuntament de València aquesta mirada de conjunt en els Pobles de Castellar-Oliveral, El Palmar, El Perellonet, El Saler, Faitanar, Forn d’Alcedo, La Torre, La Punta i Pinedo”, ha destacat Beamud.

“Des de la regidoria de Pobles de l’Ajuntament de València som conscients que existeixen determinades situacions i problemàtiques comunes a tots els Pobles del Sud, que van des de la pèrdua històrica de determinats valors ambientals, fins a problemes de connexió entre pobles que estan molt a prop entre ells i que formen part d’una única realitat social”, ha dit Beamud.

Per això, la idea és elaborar un estudi paisatgístic per al conjunt que formen els Pobles del Sud i l’Oest, als quals mai abans se’ls havia prestat una atenció des d’aquest punt de vista. “És habitual que a la ciutat de València es plantegen diferents estudis urbanístics però als Pobles de la ciutat mai s’havia contemplat aquesta idea de concebre’ls com una mateixa realitat i mai s’havien plantejat polítiques paisatgístiques per al conjunt que formen, ja que molts d’ells comparteixen les mateixes problemàtiques”, ha incidit Beamud.

AJUDES PER ALS POBLES DE VALÈNCIA

Tal com ha avançat Beamud, un altre dels motius d’elaborar aquest estudi és l’oportunitat que conferirà a l’Ajuntament de València per a poder demanar ajudes i subvencions, com les actuals Ajudes a les Àrees de Regeneració i Renovació Urbana i Rural, a les que es podria accedir per a dur endavant les propostes que es plantegen des d’aquest estudi paisatgístic.

Finalment, la regidora de Pobles de València ha explicat que l’Ajuntament elaborarà un altre estudi paisatgístic per als Pobles del Nord, els quals també tenen moltes problemàtiques comunes que es poden resoldre a través d’aquest tipus de treballs.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

9 − 9 =

museo prehistoria