25n
25N
25N

Els pobles de València organitzen un sopar solidari per a recaudar fons per a refugiats

Els pobles de València organitzen un sopar solidari per a recaudar fons per a refugiats
27/09/2016 -

Els pobles de València han organitzat, en el marc de la campanya “València, ciutat acollidora”, un sopar solidari per a financiar les tasques que desenvolupa la Comisió d’Ajuda al Refugiat (CEAR) per a integrar estes persones en la societat. Este sopar se celebrarà el pròxim divendres 30, a partir de les 19.30 hores, en l’Institut de Educació Secundaria El Saler.

La regidora de Desenvolupament Humà, Consol Castillo, i el regidor de Cooperació i Migració, Roberto Jaramillo, han presentat este dilluns esta iniciativa solidària i han instat la ciutadania perquè visibilitze que València es una ciutat solidària amb les persones refugiades. Les reserves es poden fer fins al dia 28 i també hi ha un fila zero per a facilitar la col·laboració dels que no puguen assistir.

“Es tracta d’una iniciativa perquè la ciutadania ajude les persones refugiades que han hagut d’abandonar el seu país molt en contra de la seua voluntat, arriben en una situació d’alerta humanitària i necessiten aprendre la llengua, integrar els seus fills en l’escola, inserir-se en el món laboral..”, ha explicat la regidora Consol Castillo.

Per la seua banda, el regidor Roberto Jaramillo, ha manifestat que esta activitat és un exemple del treball que realitza l’Ajuntament de València amb les entitats que s’acosten dia rere dia a la realitat de les persones refugiades i lluiten per la defensa dels seus drets. “Està en la línia de l’Ajuntament que volem: una institució tan solidària com ho són els seus veïns i veïnes, que està en contra del tractat entre la Unió Europea i Turquia i que aposta pel tancament dels centres d’internament per a estrangers i per un canvi de les polítiques estatals en matèria de migració”.

La recaudació del sopar es destinarà a CEAR PV que, a més de denunciar les violacions dels drets humans, es dedica a acollir i assessorar les persones que demanen protecció internacional (600 a la ciutat de València en últim any) o es troben en situació de vulnerabilitat.

En nom d’esta entitat, Jaume Durá, ha recordat que les persones refugiades voldrien tornar al seu país, però no poden fer-ho, i ha aclarit que les causes per les quals han patit persecució son infinites.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 + 20 =

museo prehistoria