25n
25N
25N

Els pagaments als centres de diversitat funcional milloren en 12 punts respecte als últims 3 anys

Els pagaments als centres de diversitat funcional milloren en 12 punts respecte als últims 3 anys
27/09/2016 -

La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha executat en els primers 8 mesos de l’any el 71 per cent del pressupost total de les subvencions destinades al manteniment de centres per a persones amb diversitat funcional dependents d’entitats sense ànim de lucre, la qual cosa significa que ja han percebut més de 62 milions d’euros dels 87’4 milions que han de rebre d’acord a les subvencions concedides.

El director general de Diversitat Funcional, Antonio Raya, ha destacat que el percentatge de pagaments s’ha incrementat de manera “molt significativa” respecte als pagaments realitzats en aquestes mateixes dates d’anys anteriors, superant en més de 12 punts el percentatge dels últims tres anys.

En total són 219 centres d’entitats sense ànim de lucre els que han rebut ja de mitjana el 71 per cent de les subvencions. Aquests centres compten amb un total de 6.222 places, de les quals 868 corresponen a recursos per a persones amb malaltia mental, i 5.354 són persones amb diversitat funcional intel·lectual o física.

Raya ha explicat que les ajudes per al finançament de centres dependents d’entitats locals també han experimentat un increment important, “ja que s’han executat en més del 60 per cent, amb uns pagaments que aconsegueixen una xifra de prop de 13 milions d’euros”, enfront del 39 per cent pagat en 2015 o el 23’4 per cent abonat en les acarones dates l’any 2014. Els centres de titularitat municipal compten amb 2.276 places finançades, de les quals 328 són per a persones amb malaltia mental i 1.948 per a usuaris amb diversitat funcional intel·lectual o física.

El director general ha assenyalat que si els centres d’entitats sense ànim de lucre i els de les entitats locals han experimentat un increment tant en la quantitat de la subvenció concedida com en el percentatge de pagament a la fi d’agost, són els centres de gestió integral els que han experimentat un “major creixement percentual” en la quantitat abonada a l’agost, ja que han passat de cobrar un 9’29 per cent en 2013 a prop del 44 per cent enguany.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos + 4 =

museo prehistoria
museo prehistoria