caixa popular

La fi de la propina? Apareix GS Good Service

La fi de la propina? Apareix GS Good Service
14/07/2017 -

El futur és hui. Fa molt que els nostres mòbils i tablets s’han convertit en una part indispensable en el nostre dia a dia, una extensió més del nostre cos, tal com es va poder veure en l’últim Mobile World Congress, la gran cita anual de les empreses dedicades a les últimes tecnologies. L’esdeveniment realitzat a Barcelona va ser un èxit de públic i participació i es va constatar que l’aparició de mòbils i tablets cada vegada més avançats no deixa de créixer. L’increment de memòria interna és exponencial i açò permet que l’usuari puga descarregar-se cada vegada més aplicacions en la seua terminal mòbil. D’altra banda, la senzillesa i la facilitat d’accés que ens ofereix l’augment de l’amplada de banda (4G i 5G) permeten una experiència més satisfactòria en la utilització d’estes aplicacions.

La utilització del terminal mòbil per a tot ha creat un nou panorama social, la fi dels diners en efectiu. Les entitats bancàries i els països ja s’estan preparant per a esta situació. Si ens fem ressò de les dades, més 1,2 milions de comerços a Europa accepten el pagament amb targeta de crèdit o dèbit i a Dinamarca, per exemple, 1 de cada 3 ciutadans realitza transaccions a través del mòbil. El pagament a través del mòbil s’ha convertit en tendència i té unes possibilitats de creixement exponencial sense límit. També hi ha dades que indiquen que la targeta de crèdit anirà desapareixent de forma gradual, en quedar integrada en el nostre dispositiu mòbil.

 

La fi de la propina econòmica?

Si ens centrem en la propina, tal com la coneixem en este moment, hi ha una infinitat de senyals que ens mostren que esta valoració econòmica del servei podria anar desapareixent de forma gradual. En molts països el client no tenia clar si deixar o no estos diners. A Estats Units, per contra, si existeix esta obligació, per la qual cosa no deixa lloc a dubtes. No obstant això, hi ha notícies que mostren que, fins i tot en el país de Donald Trump, ja comença a haver-hi reticències al pagament de propines. És per tant necessari una nova forma de gestionar esta remuneració econòmica proporcionada als cambrers, cambreres, i personal de sala en general. La bona atenció al client permet obtenir-la i a més produeix l’efecte de la competitivitat. Com millor s’atén al client major possibilitat hi ha de rebre-la.

No obstant això, l’aparició dels diners virtuals i les formes de pagament a través del mòbil o targeta de crèdit o dèbit han assestat un colp mortal a esta recompensa en efectiu. És freqüent estar en un restaurant i pagar amb targeta el compte final sense pensar a deixar propina perquè no portem diners en efectiu. Però estem en un món d’emprenedors i ja hi ha persones que han ideat aplicacions per a ocupar eixe nínxol de mercat i han començat a donar eixe servei.

 

L’evolució de les Apps de valoració. Apareix GS Good Service

En este article ens centrarem en GS Good Service, una aplicació que gestiona la propina de forma personal i intransferible. És d’ús senzill i ha sigut creada per dos joves emprenedors madrilenys que fa més de 15 anys que estan en el sector de l’Hostaleria. Està en fase de millora però ja té una gran acceptació en alguns restaurants i està en procés de creixement. Ens trobem amb una aplicació que entra dins de les denominades aplicacions de valoració com GuudJob, Zapper o Eltenedor, però fent un pas més enllà i centrant-se en un target més específic, el del personal de sala i en la possibilitat que se li deixen propines directament en el seu compte personal o de PayPal.

A més, va ser l’aplicació guanyadora de l’HIP Awards 2017 en la categoria de Millor Transformació Digital i ve recolzada per la Cambra de comerç de Madrid i l’Associació de Maîtres i Cambrers d’Espanya (AMYCE).

horecaEste projecte proporciona una nova dimensió al concepte inicial de propina digital. Ja que a més de deixar una valoració sobre l’atenció al client d’un determinat membre del personal de sala, també es pot proporcionar una propina econòmica a través de l’app, virtut que la fa diferent i nova enfront de les seues competidores en el mercat actual. D’esta manera, el cambrer, cambrera, maître o barista que millor atenga serà el que obtinga majors recompenses econòmiques, que, com bé sabem, poden suposar un percentatge important del salari mensual.

Els clients a més obtindran beneficis en donar la propina en forma de descomptes i promocions igual que ocorre en ElTenedor, mentre que els restaurants col·laboradors, acreditats per l’adhesiu identificatiu, es beneficien del suport de GS en les Xarxes Socials, compartint els seus continguts i realitzant-los publicitat en elles, per la qual cosa és previsible que augmente la clientela. El màrqueting gastronòmic, tan en voga en l’actualitat, tindrà molt a dir i que veure en els resultats finals.

Després de parlar amb els dos emprenedors madrilenys, Andrés Rierol Lagos i Ildiko Emese Toth, em comenten que la idea els va sobrevenir un dia per casualitat “en veure que cada vegada es pagava més i més amb targeta ens preguntem, i les nostres propines? Sabem que hem d’atendre bé al client perquè és bàsic en un cambrer, però la propina és un extra i et fa somriure una mica més i arribar a casa una mica més feliç quan et emportes el pot” comenta Andrés. Així que va sorgir GS Good Service i no descarten “extrapolar-ho a qualsevol servei que implique una atenció al client però deixant propina per les bones maneres, educació i saber estar. Tenim molta il·lusió i estem treballant dur per a aconseguir inversors i més restaurants i locals”, postil·la Ildiko.

Concloent, els diners en efectiu desapareixerà i amb açò la possibilitat de la propina en metàl·lic. Ja existeixen molts indicadors que donen fe d’açò i la nova realitat s’està imposant a passos engegantits. Dins del procés de transformació digital en el sector HORECA és necessari que existisca una app que gestione esta recompensa monetària tan necessària, en molts casos, per a complementar el salari de les treballadores i treballadors de l’Hostaleria.


mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un + nou =

Tardor
exposicion caps tallats
cultura als barris