25n
25N
25N

Els municipis disposaran de 8,4 milions per a millorar les xarxes d'aigua potable i evitar inundacions

Estes ajudes s’emmarquen en els plans provincials i, segons el president de la Diputació, Jorge Rodríguez, “demostren la responsabilitat dels alcaldes i alcaldesses per a resoldre problemes de primera necessitat”

Els municipis disposaran de 8,4 milions per a millorar les xarxes d'aigua potable i evitar inundacions
22/03/2017 -

La Diputació de València ha invertit al llarg de 2016 més de 8 milions d’euros en actuacions de millora de les xarxes de pluvials i les d’aigua potable en més d’un centenar de municipis. En concret, la Corporació que presideix Jorge Rodríguez ha ajudat a 74 ajuntaments a executar obres hidràuliques de clavegueram, col·lectors i millora del proveïment, amb un import global de 5.732.000 euros del Pla d’Inversions Sostenibles (IFS); i a altres 50 municipis via PPOS, el Pla Provincial d’Obres i Serveis, amb 2.500.000 euros destinats a aquest tipus d’actuacions.

Jorge Rodríguez considera que aquestes obres, que han decidit engegar els ajuntaments amb els fons dels plans provincials, que respecten l’autonomia local, “demostren la responsabilitat dels alcaldes i alcaldesses per a resoldre problemes de primera necessitat, com és disposar d’un bon proveïment d’aigua, sense restriccions, o millorar les infraestructures per a evitar inundacions”. “És important recordar-ho en el Dia Mundial de l’Aigua, una jornada en la qual reivindiquem l’òptima gestió dels recursos hídrics”, ha afegit Rodríguez.

A aquestes actuacions incloses en l’IFS i el PPOS cal afegir les dutes a terme en altres sis municipis, amb un total de 167.000 euros subvencionats per la Corporació després d’estudiar d’un en un els casos exposats pels municipis i comprovar la viabilitat tècnica de les obres i la justificació de les mateixes en tractar-se de problemes urgents, com la reparació d’una avaria en la bomba del pou de Sinarcas, l’adquisició d’un grup electrògen per al subministrament d’aigua a Benicolet o el sondeig per a cercar un nou punt de proveïment en Caudete, entre unes altres.

En paraules del president de la Diputació, “pot ser que aquestes obres no tinguen una gran foto, però l’important és que resolen problemes de la gent i demostren que els alcaldes són els que millor coneixen els problemes dels seus municipis i tenen la capacitat per a anteposar-los a un altre tipus d’actuacions no tan necessàries”. Rodríguez ha comprovat en les seues visites l’eficiència d’aquest tipus d’actuacions, com la construcció de col·lectors en Masies, on hi havia fosses sèptiques, la renovació de la xarxa d’aigua potable a Torrent o les millores dutes a terme en el pou d’El Salvador d’Alborache.

 

Inversions Sostenibles i necessàries

La Corporació provincial ha subvencionat actuacions de millora de sanejament i pluvials en zones urbanes, poliesportius i parcs públics; de renovació de xarxes d’aigua potable i clavegueram; de construcció de col·lectors per a evitar acumulacions d’aigua després de les pluges; de canalització de xarxes de reg i d’automatització i modernització d’equipaments hídrics en les comarques valencianes.

A aquestes intervencions de millora cal afegir el treball de monitoratge de xarxes d’aigua potable que ofereix Egevasa, l’empresa depenent de la Diputació i que s’encarrega de gestionar el cicle de l’aigua en diferents municipis. En opinió de la responsable en la Corporació, la diputada Diana Morant, “és molt important detectar les possibles fugues d’aigua i fuites en les xarxes de proveïment per a posar solució al problema i millorar la rendibilitat del servei”.

A través de l’IFS, ha dedicat un total de 5.732.000 euros a obres en 74 municipis de tota la província. Algunes de les actuacions més destacades han sigut el finançament d’un col·lector de pluvials i la reurbanització de l’Avinguda del Nord a Picassent, amb un pressupost de 494.882 euros; la repavimentació, renovació de la xarxa d’aigua potable i instal·lació d’un col·lector a Torrent, amb 536.624 euros; i la creació de col·lectors en Masies, Moncada, amb 198.095 euros.

Pel que fa al PPOS, la Diputació de València ha invertit altres 2.500.000 euros en projectes com l’adequació de sanejament del Poliesportiu Municipal de Picanya, amb 157.253 euros; la reposició de xarxa de clavegueram a Sedaví, amb 169.990 euros; o la renovació d’aigua potable, enllumenat, sanejament i xarxa de pluvials de Miramar, amb 106.850 euros. A més, la institució provincial ha invertit a través d’altres subvencions un total de 380.000 euros a Bétera, Beniarjó-Beniflà, i Xeraco, també en infraestructures de millora de la xarxa de pluvials i accions relacionades.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

16 + cinc =

museo prehistoria
museo prehistoria