25n
25N
25N

Els municipis del Rincón de Ademuz reben 750.000 euros del nou PPOS

Ademuz, Casas Altas, Casas Bajas, Castielfabib, la Puebla de San Miguel, Torre Baja i Vallanca invertiran les ajudes en la pavimentació i urbanització de carrers i voreres, la reforma de la piscina municipal i la millora de la il·luminació i de la conducció d’aigua potable

Els municipis del Rincón de Ademuz reben 750.000 euros del nou PPOS
06/12/2016 -

El Pla Provincial d’Obres i Serveis (PPOS) de la Diputació de València destina 75.011 euros als municipis d’Ademuz, Casas Altas, Casas Bajas, Castielfabib, la Puebla de San Miguel, Torre Baja i Vallanca, situats en la comarca del Rincón de Ademuz, que invertiran les ajudes en actuacions de pavimentació i urbanització de carrers i voreres, reformar la piscina municipal i millorar la il·luminació i la conducció d’aigua potable.

En concret, Ademuz destinarà l’ajuda de 159.518 a la millora de vies urbanes i serveis en les aldees de Mas del Olmo, Sesga i Val de la Sabina, a la reurbanització de dos trams del carrer Solano, al condicionament cuneta carretera Ademuz – Val de la Sabina i a la instal·lació d’una bàscula pont en el polígon industrial Los Planos.

En la mateixa línia, el PPOS deixarà 78.557 a Casas Altas per a finalitzar el bar de la piscina municipal i per a la xarxa subterrània de baixa tensió per a edificis de l’ajuntament; altres 75.521 euros a Casas Bajas que s’invertiran íntegrament en el revestiment de l’estructura i la reparació del ferm perimetral de la piscina municipal.

Castielfabib utilitzarà l’ajuda de 171.970 euros per a reparar la piscina municipal, renovar el cablejat elèctric del municipi, reparar la coberta del safareig i pavimentar el carrer Carmen los Santos. A més, també es destinarà aquesta ajuda a adquirir mobiliari per a l’edifici municipal, substituir la canonada de proveïment d’aigua en el dipòsit de Arroyo Cerezo, i pavimentar els carrers Rato en l’aldea de Cuesta del Rato i el carrer Major en l’aldea de Mas de Jacinto, on també s’executarà un mur d’accés nord.

Altres 91.506 euros corresponen a la Puebla de San Miguel, les actuacions de la qual passen pel condicionament dels refugis d’alta muntanya, com són Arbalada, Molinero i Collado Buey, la renovació del clavegueram i conducció d’aigua potable, la repavimentación de la Plaça Placeta i de la calle Umbria, i la reparació i connexió de les fonts històriques del municipi.

Torre Baja, que rep 74.851 euros, realitzarà actuacions de repavimentació de voreres i del carrer València, així com la substitució de serveis en la calle Carretera de Teruel. Finalment, els 98.088 euros que el PPOS deixa a Vallanca es destinaran a l’adequació de l’àrea recreativa amb la disposició de gronxadors, la millora de l’enllumenat públic de l’ajuntament, la instal·lació de proteccions, la col·locació d’aire condicionat en un immoble municipal i la instal·lació de la línia BT a Poliesportiu Municipal.

 

 El doble d’ajudes que en 2015

El nou PPOS repartirà enguany 34 milions d’euros, el doble que en 2015, entre 261 municipis, 26 mancomunitats i tres entitats menors, la qual cosa suposa pràcticament la totalitat de la província.

Tots els municipis rebran una assignació major a la d’anys anteriors, en un pla que simplifica els tràmits burocràtics i incorpora criteris perquè la fórmula de repartiment siga més justa i transparent.

D’aquesta forma es compleix l’objectiu anunciat pel president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, que en el ple d’investidura va avançar la voluntat de la nova Corporació de “concentrar més recursos en el PPOS i respectar l’autonomia dels alcaldes a l’hora de decidir les inversions que necessiten els seus municipis, posant fi a 20 anys d’arbitrarietat”.

En la mateixa línia, la vicepresidenta de la Diputació, Mª Josep Amigó, va assegurar que la nova fórmula de repartiment de les ajudes “portarà el PPOS a tots els ajuntaments amb independència del seu color polític”

Per la seua banda, el diputat de Cooperació Municipal, Emili Altur, va explicar com una de les novetats del Pla “el període ampli per a sol·licitar les ajudes i l’avançament del 85% dels diners amb l’adjudicació dels projectes”.

 

Criteris per a calcular les ajudes

A més del nombre d’habitants i la superfície, criteris que es mantenen, també s’han afegit el percentatge de desocupació en cada municipi, l’existència de nuclis històrics, el cost dels serveis, tant els obligatoris com els no obligatoris, i l’adhesió al Pacte d’Alcaldes. Gràcies a aquest últim criteri, el nombre de municipis valencians adherits al pacte de l’organisme europeu que lluita contra el canvi climàtic ha passat de 13 a 54, una xifra que s’espera augmente en els pròxims mesos.

El nou Pla Provincial d’Obres i Serveis es va pactar amb tots els grups polítics amb representació en la Diputació de València i va ser aprovat en sessió plenària amb el vot a favor de tots els partits excepte del PP, que es va abstenir.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × 2 =