Els mitjans de comunicació reafirmen el seu poder front a les xarxes socials

La delegació de Transparència i Govern Obert organitza el debat ‘Poder ciutadà vs poder mediàtic’ dins del cicle Periodisme i participació ciutadana

Guardar

poder-ciutada-vs-poder-mediatic-7911
poder-ciutada-vs-poder-mediatic-7911

“No és possible la defensa de les llibertats sense un bon periodisme d'intermediació”, avançava Ximo Ferrandis en arrancar el debat ‘Poder ciutadà vs poder mediàtic’. La taula redona, organitzada per la delegació de Transparència i Govern Obert que lidera el diputat Roberto Jaramillo, s'emmarca dins del cicle Periodisme i participació ciutadana de la Diputació de València.

Aquest ‘diàleg’, coordinat juntament amb la Unió de Periodistes Valencians, va tractar el desenvolupament d'internet i el canvi que ha permès a la ciutadania transcendir el seu paper passiu i convertir-se en un agent de canvi. Com a guia del debat, el públic va tindre l'oportunitat d'escoltar al periodista i escriptor, Pascual Serrano, autor d'obres com Desinformació. Com els mitjans oculten el món (Ed. Península) o La premsa ha mort (Ed. Península). També al periodista Ximo Ferrandis, qui actualment exerceix com a analista polític en ValenciaPlaza i La Ser.

“Les xarxes socials han acabat amb l'oligopoli informatiu, però han democratitzat la desinformació”, manifestava Serrano. Els ponents van abordar el paper dels mitjans tradicionals i com ha afectat l'explosió digital a l'hora de tractar la “sobredosi d'informació”.

Malgrat que, com es lamentava Ferrandis, “tindre periodistes que vigilen els excessos de poder i els expliquen és molt car”, el seu company Pascual Serrano va reivindicar la necessitat d'un mecanisme públic que regule “el dret a estar informats”.

Destacats