25n
Orgull
Orgull

Els més menuts poden gaudir del ioga enmig de la natura en el Jardí Botànic

Aquesta pràctica mil·lenària és molt beneficiosa per a persones de totes les edats, i ara els més menuts es poden iniciar en el Jardí Botànic

jardibotanic.org

Els més menuts poden gaudir del ioga enmig de la natura en el Jardí Botànic
12/04/2019 -

La pràctica del ioga és una tradició mil·lenària que aporta beneficis tant físics com psicològics per a qualsevol persona que la practica. També per als més xicotets, que poden aprendre a relacionar-se amb el seu cos, concentrar-se i exercitar de manera divertida la flexibilitat i la coordinació.

Per això, en el Jardí Botànic de la Universitat de València, s’estan duent a terme els dos primers diumenges de cada mes, unes classes molt especials en les quals els xiquets i les xiquetes poden començar a estimar la pràctica del ioga. Les classes, que van començar a partir d’aquest mes d’abril, s’allargaran fins a juny, els millors mesos per a estar a l’aire lliure i gaudir de la naturalesa en un lloc tan especial com és el Botànic.

Cada mes hi haurà una classe perquè els xiquets i xiquetes facen sols la sessió, i una altra en la qual els majors poden acompanyar-los i realitzar els exercicis també. Les classes estan pensades per a edats de 3 a 10 anys, amb un programa atractiu i àgil per a poder començar a practicar ioga com si fóra un joc. Seran en plena naturalesa, al jardí exterior de 12 a 13 h, excepte si hi ha mal temps, que es buscarà un espai interior al jardí.

Grans beneficis per als menuts

Per als xiquets i xiquetes, a més de fer que de majors tinguen més facilitat i predisposició per a dur-la a terme, pot ajudar a prevenir trastorns com els relacionats amb l’alimentació, problemes amb el creixement, hiperactivitat, o l’estrés, entre altres; al costat de la resta de beneficis físics i mentals. El paper dels pares o mares (o avis, oncles, etc.) pot ser també un punt a favor, ajudant sobretot els més xicotets a entendre les diferents parts del cos i facilitant els moviments.

També aprendran a conéixer el seu cos, a exercitar la paciència i fomentar la flexibilitat corporal, mental i sentimental. Ana Sánchez i Carmen Martín, que seran les monitores encarregades de les classes del Botànic, incideixen en els beneficis d’aquesta pràctica, encara més en un entorn com el del Jardí. Les postures s’inspiren en els elements de la naturalesa i el respecte per l’entorn és un dels principis més importants del ioga. Els arbres faran l’ombra i els ocells seran la banda sonora, quina millor manera de passar un matí de diumenge? 

Com inscriure’s

Les inscripcions s’obrin a la fi del mes anterior, per la qual cosa el 29 d’abril s’obriran per a les dues sessions de maig: el dia 12 amb la sessió familiar i el dia 19 només per als xicotets. Per a les dues últimes classes ara com ara, els dies 9 i 16 de juny, s’obrirà la matrícula el 27 de maig.

És necessari reservar les places el dia en què s’obrin les inscripcions, i hi ha tres formes de fer-ho: a través del formulari d’inscripció que es pot trobar en la pàgina web del Jardí (http://www.jardibotanic.org); escrivint un correu a cicbotanic@uv.es; o en l’horari d’atenció de dilluns a divendres de 9 a 14 h en el telèfon 96 315 68 16.

El preu són 5 euros per participant, siga adult o infantil, que inclou l’entrada al Jardí Botànic. Es pagara abans de cada classe, però també es pot adquirir un bo de 5 sessions per 20€.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos − 1 =