caixa popular

Els més menuts descobreixen a Requena els secrets de l’art amb l’ajuda de la Diputació

El taller infantil ‘¿Como se mueve el arte?’ acosta als xiquets de 6 a 12 anys el recorregut d’una obra des que naix fins que està finalitzada

Els més menuts descobreixen a Requena els secrets de l’art amb l’ajuda de la Diputació
23/06/2017 -

Trencar la barrera que molts menuts tenen pel que fa a l’art, especialment aquells que mai abans han estat en un museu. És un dels principals objectius dels tallers infantils organitzats com a activitat paral·lela a Requena a les exposicions ‘Memoria de la modernidad’ i ‘Conoce la Diputación’, amb les quals la institució provincial ha eixit de ruta per les comarques per a donar a conéixer els seus serveis i acostar als valencians el seu ric patrimoni artístic.

Sota el títol ‘¿Como se mueve el arte?’, els xiquets i xiquetes descobreixen com naix una obra, coneixent quin és el seu trajecte des que s’origina la idea fins que està finalitzada. D’una manera lúdica, a través de jocs i dinàmiques participatives, els més joves es van aproximant a les diferents peces que formen part del taller, aprenent la història que amaguen les pintures.

De la mateixa forma, s’aproxima el paper dels artistes, comissaris i mecenes, com el va ser la Diputació de València. Tot perquè els assistents puguen comunicar la seua experiència a través d’una postal enviada a un destinatari escollit per ells. Així, es tracta d’afavorir una aproximació dinàmica i creativa al fet artístic, una manera de convertir als xiquets i xiquetes en “exploradors” de l’art per a impulsar la seua pròpia visió sobre l’art i les obres.

Segons han explicat els organitzadors dels tallers, es tracta de veure què petjada deixa en els menuts la visita i veure de quina manera es trasllada als altres, a més de generar una imatge positiva en la seua memòria d’allò que significa una obra d’art o una exposició. D’aquesta manera, quan tinguen ocasió en el futur de tornar a un museu deixaran de percebre-ho com un espai distant reservat a uns pocs, sabent que la visita a una mostra pot ser divertida i estimulant.

Els tallers infantils s’organitzen tots els diumenges fins al 6 d’agost a les 12, de manera que coincideixen amb les visites dels adults perquè tots puguen gaudir de les exposicions. És necessària la inscripció prèvia en Tourist Info Requena (requena@touristinfo.net, 96 230 38 51), en la qual s’ha d’indicar el nombre de places reservades, el nom del pare o mare i dels xiquets, un telèfon de contacte i correu electrònic. L’activitat és gratuïta amb aforament limitat.


mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 + un =

Tardor
exposicion caps tallats
Paiporta
cultura als barris