25n
25N
25N

Els majors de Mislata poden triar curs entre més d'un centenar de tallers formatius

Els majors de Mislata poden triar curs entre més d'un centenar de tallers formatius
26/10/2016 -

Les persones majors de Mislata han iniciat oficialment el seu curs 2016/2017 i ho han fet amb més d’un centenar de cursos, tallers i propostes formatives diferents. L’Ajuntament va presentar ahir a la vesprada en el Centre Cultural el Programa de Formació Sènior, una oferta que inclou tot tipus de propostes socioculturals, tallers, cursos, excursions i fins a activitats intergeneracionals, en les quals majors i xiquets comparteixen el seu temps i les seues experiències.

La regidora de Persones Majors, Pepi Luján, va ser l’encarregada de presentar a la ciutadania aquesta àmplia oferta formativa, dividida en quatre grans blocs: Activitats municipals, Tallers de voluntariat, l’Aula Universitària Sènior i el Programa Intergeneracional.

El gruix de tota aquesta activitat municipal ho conformen els tallers municipals i els tallers de voluntariat. Les primeres les imparteixen professionals contractats per l’Ajuntament i estan relacionades amb l’àmbit de la salut i l’art, ensenyant als majors a desenvolupar habilitats artístiques i hàbits de vida saludables.

D’altra banda estan els tallers de voluntariat, una experiència molt arrelada a Mislata i tot un referent a nivell supramunicipal. Gràcies al treball altruista de molts majors que dediquen el seu temps a ensenyar allò que saben, l’Ajuntament pot oferir prop d’un centenar de tallers formatius agrupats per disciplines: artesania, lectura i humanitats, expressió, informàtica i comunicació o jocs tradicionals. La Oficina del Major i diverses associacions de Mislata, principalment la de Majors Voluntaris, coordinen aquesta forma de compartir coneixements i experiències, un projecte del qual ja formen part més de 2.000 persones.

L’Aula Universitària Sènior ofereix formació superior a veïns majors de 50 anys. Es tracta d’una experiència amb una gran acceptació que s’imparteix en el centre sociocultural La Fàbrica. Les classes es divideixen en tres àmbits: humanitats, ciències de la salut, i ciències socials, on s’estudia des de pensament crític fins a qüestions de salut, de l’entorn, economia o dret.

De la resta de la programació destaquen les activitats intergeneracionals entre xiquets i majors, cursos per a convertir-se en monitors voluntaris, les jornades del major i eixides culturals i temàtiques.

A més de la presentació oficial del Programa de Formació Sènior, en la qual van intervenir tots els presidents de les associacions de persones majors, ahir es va celebrar en el teatre del Centre Cultural la primera sessió de l’Aula Universitària. Primer amb la projecció del curtmetratge “Invisibles” i seguidament amb la ponència de Sagrament Pinazo que portava per títol “El bon tracte a les persones majors”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × 4 =

museo prehistoria
museo prehistoria