caixa popular

Els incendis de juny a Carcaixent, Bolbaite, Terrateig i Benifairó varen afectar 3.964 hectàrees

Els incendis de juny a Carcaixent, Bolbaite, Terrateig i Benifairó varen afectar 3.964 hectàrees
07/09/2016 -

L’Àrea de Medi Ambient ha elaborat amb els ajuntaments afectats un informe en el qual s’estima que 3.964 hectàrees foren afectades pels incendis dels dies 15, 16 i 17 de juny a Carcaixent, Bolbaite, Terrateig i Benifairó de les Valls, que s’estengueren als termes de quinze municipis.

Josep Bort ha indicat que «la col·laboració amb els ajuntaments ha permés que els informes que calia presentar a la Generalitat estigueren a punt dins del termini marcat pel Consell».

La Diputació i els ajuntaments afectats pels incendis han col·laborat en elaborar l’informe, que s’ha lliurat a la Direcció General de l’Agència de Seguretat i Resposta de les Emergències i indica la superfície afectada, els danys de les infraestructures i béns públics i les instal·lacions i infraestructures agràries, i els possibles danys a béns mobles i immobles de persones físiques o jurídiques que no estaven coberts pel sistema d’assegurances.

Josep Bort ha explicat que «durant juliol i part d’agost, hem arreplegat tota la informació dels danys, aportada pels propietaris i pels ajuntaments, i, després de recórrer les zones afectades, s’ha redactat l’informe d’estimació de danys que necessita la Generalitat per a iniciar les accions pal·liatives dels efectes dels incendis».

Els tècnics de la Generalitat avaluaran l’estimació lliurada per a establir, tenint també en compte els danys pròpiament forestals i mediambientals i les mesures actives i preventives per a garantir la regeneració, el pressupost que es destinarà amb càrrec al Fons de Contingència de la Generalitat.

Etiquetes


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

huit − quatre =

viva gym canovas
exposicion caps tallats
25n Foios