25n
25N
25N

Els I Premis Periodístics de la Policia Local reconeixen el treball dels mitjans per a conscienciar sobre la violència de gènere

La regidora de Protecció Ciutadana destaca que els mitjans “poden generar la consciència social necessària per a acabar amb la violència contra les dones”

Els I Premis Periodístics de la Policia Local reconeixen el treball dels mitjans per a conscienciar sobre la violència de gènere
15/12/2016 -

Onze treballs difosos en premsa, ràdio i televisió han sigut guardonats per la Fundació de la Policia Local de València en la primera edició dels seus premis periodístics, que s’han lliurat este dimecres en una cerimònia celebrada en el Saló de Cristall de l’Ajuntament. Estos premis aspiren a fer visibles cada any les prioritats sobre les quals treballa la Policia Local i en la seua primera edició s’ha destacat la lluita contra la violència de gènere.

En la seua intervenció després de lliurar un dels guardons, la responsable de Protecció Ciutadana, Anaïs Menguzzato, ha subratllat la necessitat de la informació “perquè la violència masclista passe de problema social a problema social de primer orde. El que no es combat, augmenta”. La regidora ha destacat, a més, que “l’única bona notícia sobre la violència de gènere és que es pot evitar i els mitjans poden generar la consciència social per a aconseguir-ho”.

La regidora ha lliurat un dels premis al periodista Carlos Pla, pel seu reportatge emés en Noticias Cuatro sobre el treball del grup GAMA de la Policia Local en el Marítim. Altres distincions han recaigut en reportatges i articles publicats en els principals periòdics locals, reportatges emesos en Telecinco i Canal 7 i un programa especial de la cadena SER a València. Entre els temes tractats figuren els maltractaments no denunciats, el masclisme ambiental i les conseqüències de la violència de gènere en les famílies que la patixen.

El jurat encarregat de concedir els premis ha estat format pel jutge titular del Jutjat de Violència sobre la Dona número 1 de València, José María Gómez Villora; la fiscal Susana Gisbert; l’advocada Herminia Royo, de l’Associació de Dones Separades i Divorciades de la Comunitat Valenciana; el periodista José Antonio Burriel, autor de més de mil articles sobre violència domèstica i Marta Guerrero, una supervivent de la violència, guardonada amb l’Orde del Mèrit Civil pel rei Felip VI en reconeiximent del seu treball de suport a altres víctimes.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × 1 =

Informacion coronavirus
Informacion coronavirus
diputacion covid19
mancomunidad horta sud
informacion coronavirus