Els hàbits saludables més 'riallers' s’instal·len a les plantes de pediatria de l’Hospital General

Xavier Rius: «Es tracta d’una iniciativa amb la qual intentem contribuir al fet que l’estada dels menors al centre hospitalari resulte més amable i menys traumàtica»

Guardar

habitos-saludables-en-pediatria-hospital-general-foto_abulaila-2
habitos-saludables-en-pediatria-hospital-general-foto_abulaila-2

L’Àrea de Cultura de la Diputació de València, a través de la Unitat de Normalització Lingüística, porta els hàbits saludables més riallers i un pocbandarres fins a les plantes de Pediatria de l’Hospital General Universitari, on ja llueixen tot tipus de simpàtics animals, fruites i verdures i missatges més que suggerents. Aquests són el resultat d’una campanya impulsada per la corporació provincial i elServei de Pediatria del centre hospitalari orientada a difondre pràctiques saludables durant les edats primerenques i que treballa a partir de la difusió del lèxic de la salut.

Pomes i peres, plàtans taronges, el millor berenar del món; Verdura + exercici = salut; Menja fruita i tindràs salut; Una xiqueta que menja fruita serà una dona feliç i sana; A qualsevol hora del dia és bo llegir i parlar en família al caliu del voler… Són només alguns dels enunciats, acompanyats d’animades il·lustracions, que decoren les sales d’Urgències pediàtriques, les sales d’hospitalització, vacunes i la sala Pedi-Tech. En una fase posterior està previst actuar també en la sala de Neonats.

El diputat de Cultura, Xavier Rius, ha visitat les instal·lacions acompanyat pels responsables facultatius de l’Hospital General. Rius ha destacat que a través d’aquest projecte «aconseguim barrejar valors en positiu, suggerits des del Servei de Pediatria, adreçats a l’alimentació i l’empoderament dels xiquets amb dibuixos engrescadors», en una actuació «que pot contribuir a fer més amable l’estada dels menors al centre hospitalari». Així mateix, el responsable de l’Àrea de Cultura també ha avançat que no es tanca la porta a poder ampliar i aprofundir amb el desenvolupament del projecte «sempre que així ens ho sol·liciten els responsables i personal mèdic de l’Hospital», ha apuntat.

Per la seua part, la responsable de la Unitat de Normalització Lingüística de la Diputació de València, Immaculada Cerdà, ha incidit en que la intenció d’aquesta campanya «no és una altra que invertir en el lèxic de la salut». Amb aquest propòsit, «s’aposta per reforçar els bons hàbits d’higiene i alimentaris, recordar els beneficis de fer exercici i promoure les relacions afectives entre les famílies. Tots ells factors que contribueixen a fer que els xiquets i xiquetes gaudisquen d’una infància sana que faça possible la seua felicitat», ha ressaltat.

El director d’Infermeria del Consorci Hospital General, Tomàs Aparicio, ha agraït a l’Àrea de Cultura la col·laboració establida amb el centre hospitalari a través d’aquesta iniciativa, la qual «reforça la tasca realitzada per part del personal sanitari de contribuir a que l’ingrés i estada d’un menor a l’hospital resulte menys traumàtica». En una línia semblant s’ha manifestat Isabel Torró, responsable de la Unitat de Risc de Prevenció Cardiovascular d’Obesitat Infantil, per a qui aquesta actuació «resulta molt lloable i està centrada en la incorporació de missatges que fomenten la prevenció de malalties cardiovasculars i d’obesitat infantil, a més de fomentar un canvi d’estil de vida amb presència d’hàbits saludables i la pràctica d’esport. Aspectes, tots ells, fonamentals per a la prevenció en salut, un dels principals indicadors de la pediatria actual».

 

Una creació de Neus Cerdà

La Unitat de Normalització Lingüística de la Diputació de València ha dissenyat una campanya amb frases que difonen el lèxic de la salut: una combinació d’alimentació sana, amb augment del consum de la fruita i la verdura, increment de l’exercici físic, foment de la lectura, implantació d’hàbits d’higiene i reconeixement de l’esforç del menor, tot al caliu del voler de la família.

La campanya compta amb un suport visual, amb dissenys riallers i una mica bandarres, obra de Neus Cerdà, dissenyadora formada en l’Escola d’Art i Superior de Disseny de València, una entitat amb la qual la Diputació col·labora de forma habitual.

Destacats