25n
25N
25N

Els habitatges públics de Xenillet tindran un Pla d'Intervenció Integral Sostenible

La Conselleria d’Habitatge i l’Ajuntament de Torrent ho desenvoluparan conjuntament

Els habitatges públics de Xenillet tindran un Pla d'Intervenció Integral Sostenible
20/12/2016 -

La Conselleria d’Habitatges, Obres Públiques i Vertebració del Territori i l’Ajuntament de Torrent desenvoluparan de forma conjunyeix un Pla d’Intervenció Integral Sostenible en les promocions del parc públic de la Generalitat en el barri de Xenillet. L’objectiu és afavorir la cohesió social i estimular el desenvolupament econòmic d’este barri.

Així es decidí en la reunió mantinguda entre la directora general de l’Entitat d’Infraestructures de la Generalitat (EIGE), Helena Beunza, i el regidor de l’Àrea de Benestar Social i Atenció a les Persones, Francesc Carbonell, en la qual s’ha analitzat la situació actual del parc d’habitatges socials existents a Torrent.

El Pla d’Intervenció Integral Sostenible és una de les deu mesures que integren el Pla de Dignificació d’Habitatge social creat per la Conselleria que dirigeix María José Salvador per a millorar la gestió dels habitatges de la Generalitat.

El Pla d’Intervenció es dissenyarà i es desenvoluparà de forma coordinada amb els serveis socials de Torrent donada la complexitat i la situació especial d’este barri amb importants problemes socials. Així ha quedat de manifest en esta reunió en la qual les dues administracions han mostrat la seua total implicació per a tirar avant el projecte.

Un dels punts destacats d’este pla evitara els enganxes il·legals, ja que suposen un risc per a tots els veïns i, especialment en este bloc, on s’han produït dos incendis en els últims sis mesos.

A més, també esta prevista la rehabilitació de 24 habitatges públics de Torrent, que es troben en situació d’inhabitabilitat. Pròximament la Conselleria farà una valoració de les mateixes per a dur a terme la seua rehabilitació, per a poder adjudicar-les en règim de lloguer social a les famílies amb major necessitat.

El pla inclourà una sèrie de mesures com la realització d’inspeccions que permeten mantenir actualitzada la identificació dels ocupants dels immobles i les seues circumstàncies familiars i socioeconòmiques, la situació dels habitatges respecte als subministraments electricitat i gas, així com la detecció de pisos desocupats.

També s’organitzaran sessions informatives perquè els residents tinguen coneixement dels mecanismes creats pel Consell per a flexibilitzar el pagament de les seues rendes a través de bonificacions o la possibilitat de subscriure acords d’ajornament de deute per a aquells que hagen contret per impagament de rendes o despeses comunitàries.

El pla inclourà l’organització de campanyes informatives amb les comunitats de propietaris amb l’objecte de conscienciar als veïns de la necessitat d’una bona convivència i del manteniment dels elements comuns.

En el desenvolupament d’este pla és fonamental la col·laboració dels serveis socials de l’Ajuntament, ja que són estos els primers a conéixer les necessitats dels seus veïns i els que elaboren els informes socials en els quals s’avalua la situació de cada família.

La Conselleria, a través de EIGE, gestiona 92 habitatges públics a Torrent. Des de l’inici de la legislatura, ha adjudicat quatre habitatges socials en el municipi i ha invertit 52.000 euros en actuacions. D’esta quantitat, 25.600 euros es van destinar a la millora d’elements comuns en un grup d’habitatges amb importants problemes socials i de conservació a causa del deficient manteniment dels inquilins. L’actuació va suposar, entre altres, la retirada d’enderrocs i estris de zones comunes de l’edifici, la reparació de desperfectes de peces en façana, la substitució de finestres i portes de comptadors i el repàs de la instal·lació elèctrica.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 + 8 =