caixa popular

“Els Dotze Treballs d'Hèrcules” seran protagonistes de la Fira i Festes de Sant Miquel

L’any del centenari del seu descobriment, la troballa de Ca Porcar serà l’eix de dos grans esdeveniments durant les festes locals

“Els Dotze Treballs d'Hèrcules” seran protagonistes de la Fira i Festes de Sant Miquel
14/09/2017 -

En 1917, Llíria es converteix en el focus d’atenció de la cultura nacional per albergar una peça arqueològica excepcional, no només per la bellesa de la seua composició, sinó pel seu excel•lent estat de conservació. En 2017, Llíria ha commemorat el descobriment del mosaic romà “Els Dotze Treballs d’Hèrcules” i la Fira i Festes de Sant Miquel centra gran part dels actes organitzats en el marc d’aquest centenari.

En aquest sentit, Llíria estrenarà demà l’espectacle poètic-musical “Dotze Treballs d’Hèrcules”, interpretat pel grup de percussió Kontakte, amb la col•laboració especial dels artistes Mara Aranda, Jota Martínez i Eduardo Navarro. Música i poesia estructuren un conjunt de 14 moviments que simbolitzen cadascun dels episodis que contempla el mosaic de Ca Porcar. Es tracta d’un viatge musical pels diversos escenaris en els quals Hèrcules, des del Peloponeso fins a l’Inframón, que s’expressen en una unitat de diversos estils musicals fusionats, amb textos de la literatura clàssica, cantats i recitats. El concert es realitzarà a les 22.30 hores en el Teatre de la Unió Musical.

Així mateix, la Plaça Major serà l’escenari, el proper dia 22, de l’estrena de l’espectacle teatral commemoratiu “Llíria est Edeta”, que traslladarà als espectadors a l’Edeta del segle V a.C fins al dia de hui. La interpretació, creada per la companyia de teatre “La Fam”, amb llums, focs artificials i teatre en vertical, serà una manera innovadora de relatar la història de Llíria.

“Durant aquest any ha estat present a tot moment la commemoració d’un descobriment molt important per a la nostra ciutat, ja que ha posat a Llíria en el punt de mira de l’estudi d’arqueòlegs i historiadors que segueixen treballant en el patrimoni edetà. Per aquest motiu, la Fira i Festes de Sant Miquel d’aquest any havia de donar un paper protagonista a aquest fet històric, i no podia ser d’una altra forma que a través d’aquests espectacles que posen en relleu, a través de la música, els nostres orígens”, ha destacat el regidor de patrimoni, Ferran Pina.


xs puzol

mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × quatre =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris