caixa popular

Els directors dels festivals mediterranis es reivindiquen

La taula redona celebrada en el MuVIM, planteja la necessitat d’acostar la cultura a la ciutadania

Els directors dels festivals mediterranis es reivindiquen
11/10/2017 -

Els directors de diferents festivals culturals del Mediterrani van reivindicar ahir la importància d’obrir nous espais culturals com a plataforma per al diàleg entre els pobles del Mediterrani. El MuVIM va acollir una taula redona sobre festivals culturals del Mediterrani amb la participació de Lucien Castela, amb una llarga carrera diplomàtica lligada a la cultura; Antonio Chaves, de la fundació participada per la Junta d’Andalusia i el regne del Marroc “3 cultures” i María Escalona, de “Balloona Matata”, dedicada a acostar el cinema als camps de refugiats. La responsable del Festival Internacional de Contes d’Orà, Djamila Sandouk no va poder acudir malgrat estar prevista la seua presència a causa de problemes de visat.

El debat, que va estar moderat pel President d’Honor de Mostra Visca del Mediterrani, Vicent Garcés, va girar entorn de la necessitat dels espais culturals de la conca mediterrània per a crear sinergies que permeten un acostament de les diferents cultures perquè el mar siga un nexe d’unió més que una divisió entre elles.

Escalona, representant de Balloona Matata, que va ser la primera a intervenir va recordar com els seus començaments van girar entorn del teatre i després van començar a organitzar esdeveniments per a acostar el seté art als més necessitats; també va destacar, no sense cert humor, que “el que ells volen veure són les pel·lícules d’acció més que cinema independent i social”.

Antonio Chaves per la seua banda, va parlar de la necessitat de diàleg en el món d’avui i va reivindicar la importància d’obrir espais culturals que servisquen de plataforma i context per a aconseguir intervenir d’alguna forma en conflictes tan importants com pot ser el conflicte Palestí-israelià. El diplomàtic i exagregat cultural de França a Espanya, Lucien Castela, va voler emfatitzar com arran de la crisi, que la indústria cinematogràfica ha patit tant, els festivals culturals que han florit, han obert uns espais molt necessaris en el camp de la cultura acostant esta a les persones del carrer.

Tots els ponents van coincidir a assenyalar la importància de trobar una via d’acord i col·laboració entre les diferents iniciatives culturals, especialment en l’àmbit del Mediterrani.


mostra viva 2018

xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

11 + dinou =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris