25n
25N
25N

Els costos de les denúncies arxivades de l'assessor del PP Luis Salom podrien arribar als 40.000 euros

Quasi ple total en arxius, a espera d’una resolució, en les demandes presentades per l’assessor del PP a l’Ajuntament de València, Luis Salom

Els costos de les denúncies arxivades de l'assessor del PP Luis Salom podrien arribar als 40.000 euros
05/03/2020 -

“La dita popular que assegura que pensa el lladre que tot el món roba es pot aplicar perfectament en tot el seguit de denúncies polítiques que un assessor del PP, baix la connivència de 10 regidors imputats en el mandat anterior i la de María José Català en l’actualitat, ha impulsat contra regidors i regidores del Govern del Rialto”. Amb aquestes mateixes paraules es refereix el grup municipal de Compromís a l’Ajuntament de València a tots els intents fallits del PP al mateix consistori “per a desacreditar les polítiques per a les persones”.

Ni una, ni dues, ni tres. Quinze són les denúncies presentades per part de l’assessor del Partit Popular a l’Ajuntament de València, Luis Salom, i totes, a espera d’una última resolució, han estat arxivades per falta de proves, o inclús algunes ni tan sols han arribat a admetre’s a tràmit. Així doncs, a l’assessor que en el seu perfil de Twitter resa la innocència “fins a últimes conseqüències, per tu, Rita”, se li desmunten totes les hipòtesis que ha anat creant amb totes aquestes demandes amb les quals, l’únic que ha aconseguit han sigut titulars que ‘a priori’ eren: “Un jutjat investiga a l’alcalde de València…” o “Imputat el regidor…”, però que més endavant es van convertir en “Arxivada la investigació contra l’alcalde de València”, fets que posen a prova el treball de Salom.

El passat divendres 21 de febrer, la Junta de Govern Local de la ciutat de València va aprovar el reintegrament de més de 2.000 euros a Maite Girau, qui va ser regidora d’Esports la legislatura passada. Aquest reintegrament provenia de les despeses d’advocats a causa d’una denúncia de Salom per fraccionament de contractes, la qual, també, va quedar arxivada. És per això que l’exregidora socialista té el dret per llei que se li torne el cost de la seua defensa. Cal remarcar que totes les denúncies a membres del Ple de l’Ajuntament presentades per l’assessor del PP al consistori ocasionen despeses d’advocats externs a l’Assessoria Jurídica de l’Ajuntament, ja que el reglament no permet la defensa per part d’aquest òrgan propi de l’ajuntament quan la demanda és presentada per un altre treballador públic de l’Ajuntament, fet que provoca que la factura per denúncies arxivades de l’assessor del PP, Luis Salom, ascendisca ja a més de 40.000 € entre costos d’advocats per a la defensa i els costos dels procediments perduts del grup municipal del Partit Popular a l’Ajuntament de València, tenint en compte que totes les despeses ronden la mateixa quantia que el reemborsament a Maite Girau.

María José Català a l’hemicicle de l’Ajuntament de València

“El grup municipal del PP a l’Ajuntament de València haurà de pagar, amb diners públics no només les despeses d’advocats per a la defensa, sinó també tots els costos dels procediments de demanda dels quals no s’ha tret res, ja que totes han quedat arxivades”, afirma el grup municipal PSPV-PSOE al consistori.

“És irresponsable l’estratègia de María José Català i el PP. Jugaven amb els diners públics quan governaven i continuen fent-ho ara des de l’oposició, sense importar-los que tots eixos recursos els perdem per a fer allò que ells mai han fet però que un govern responsable i honrat com el que tenim des de 2015 sí que ha prioritzat, les polítiques per millorar el benestar dels valencians i les valencianes i per fer de València una ciutat cada vegada millor”, assegura el grup municipal de Compromís a l’Ajuntament de València.

Salom està investigat – abans imputat – pel cas dels pitufeos, és a dir, per blanqueig de xicotetes quantitats de diners en el cas Taula. Però això no és tot, per si no fora prou, en les eleccions de 2015, Salom va registrar les marques Guanyem Barcelona i Guanyem València, la qual cosa va comportar el canvi de nom de totes dues formacions per Barcelona en Comú i València en Comú. Després de boicotejar tant a Colau com a Iglesias, Salom “els reclamava 20.000 € com a donació a una organització catòlica que ell mateix triaria a canvi de retornar-les”, segons Europa Press.

https://twitter.com/LuisSalom/status/507483162839363585?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E507483162839363585&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.diariocritico.com%2Fnoticia%2F461702%2Fnacional%2Fun-asesor-del-pp-secuestra-la-marca-guanyem-y-presiona-a-pablo-iglesias-y-ada-colau-para-que-donen-a-una-ong-a-modo-de-rescate.html

Els grups municipals del PSPV i Compromís afirmen que “no compartim la manera de fer política com a oposició que són” i a més denuncien que “el PP a l’Ajuntament de València només tenia un objectiu: aconseguir titulars de premsa que pogueren donar a entendre que la gent honrada que governa ara era igual que els qui havien malbaratat els diners públics i buidat les arques municipals”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × quatre =

caixaontinyent
paterna