25n
Orgull
Orgull

Els col·legis públics de Torrent demanaran la jornada contínua

Els centres també obriran els patis els dissabtes al matí amb activitats per a totes les famílies

Els col·legis públics de Torrent demanaran la jornada contínua
27/01/2017 -

Enguany l’alumnat dels col·legis Federico Maicas, Lope de Vega, Juan XXIII i Miguel Hernández s’han beneficiat de la jornada contínua, l’horari de la qual va ser votat este passat any pels pares i mares dels alumnes a favor de la implantació. Esta jornada escolar suposa la finalització de les classes a les 14 hores, estant actiu fins a les 17 hores els serveis de menjador i activitats extraescolars.

A esta mesura han volgut sumar-se els col·legis públics d’Educació Infantil i Primària restants de la població: Verge del Rosario, Sant Joan Baptista, Antonio Machado, El Vaig moldre, Els Terretes i Sant Pasqual, els qui van presentar ahir al Consell Escolar Municipal el projecte de jornada contínua que hauran de sol·licitar abans del dia 28 d’este mes a Conselleria d’Educació, Recerca, Cultura i Esport. Patricia Sáez, regidora d’Educació, ha assenyalat que “els projectes de tots els col·legis tenen l’aprovació del Consell Escolar Municipal i un informe favorable, ara només hem d’esperar a l’aprovació d’esta implantació des de Conselleria”.

 

Aula Compartida

Un altre dels punts que es van tractar va ser el Programa d’Aula Compartida. Es preveu signar acords de col·laboració amb l’IES Vetles i Vents i l’IES Serra Perenxisa, per a poder desenvolupar este programa la finalitat del qual és la realització de tallers pre-laborals per als alumnes amb la Brigada d’Obres i Jardineria de l’Ajuntament. D’esta forma, l’alumnat pot desenvolupar-se personal, intel·lectualment i emocionalment, intentant mitjançant estes activitats reduir la taxa d’abandó escolar i el risc d’exclusió social.

 

El col·legi Sant Joan Baptista se sumarà als patis oberts en horari extraescolar

Davant el bon acolliment del projecte pilot ‘Patis Oberts’ per a realitzar activitats en tres centres educatius en horari extraescolar: Sant Pasqual, Federico Maicas i Lope de Vega, s’ha iniciat un procés de licitació d’este servei atenent als usuaris d’un pati escolar més, el col·legi Sant Joan Baptista. “La novetat d’esta licitació resideix en l’obertura del pati també els dissabtes al matí durant els mesos d’hivern, de manera que els més xicotets de la ciutat puguen gaudir d’una zona de jocs acompanyats pels seus pares”, assenyala Patricia Sáez.

A totes estes activitats i projectes, cal afegir que durant enguany està previst continuar amb actuacions de prevenció de l’assetjament escolar en les aules després de la presentació de la guia repartida en els centres, realitzant activitats per al professorat, pares i mares i alumnat, ja que esta problemàtica segueix sent de gran importància en l’actualitat per la seua presència dins de l’àmbit escolar.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 − 1 =