caixa popular

Els col·legis de Torrent participen en una campanya de repoblació

Els centres han plantat arbres i han participat en una activitat impulsada per Aigües de l’Horta per a aprendre i comprendre la importància ecològica de les espècies arboredes i que fomenta el respecte cap al medi ambient i la biodiversitat

Els col·legis de Torrent participen en una campanya de repoblació
31/01/2018 -

Per a commemorar el Dia de l’Arbre, l’Ajuntament de Torrent i Aigües de l’Horta estan duent a terme durant aquesta setmana una activitat de repoblació d’arbrat per als centres educatius. L’activitat està emmarcada en la campanya: “Deixa de passar factura al planeta”; una iniciativa que va llançar Aigües de l’Horta en 2016 amb l’objectiu de potenciar l’ús de la factura en línia, i en la qual la companyia es compromet a plantar un arbre per cada client que es passe a la factura electrònica.

La programació es va iniciar el dilluns amb el CEIP Sant Joan Baptista i el CEIP Juan XXIII, seguidament del CEIP Sant Pascual i el CEIP Miguel Hernández, el matí del dimarts. I per a finalitzar, hui ha sigut el torn del CEE Torrepinos i CEE Squema. Amb aquesta edició, ja són més de 200 els arbres que s’han plantat en el municipi i que fins hui s’han repoblat en la zona de la Marxadella. Una de les novetats d’enguany és que la major part d’aquestes espècies es repoblaran en el propi centre educatiu per a facilitar el seguiment i control dels arbres per part dels escolars. L’arbre fruiter escollit per a aquesta campanya servirà a l’alumnat per a observar durant tot l’any el seu creixement, veure les diferents etapes per les quals travessa i a més ells mateixos seran partícips de les seues cures i de realitzar el seu seguiment.

En la repoblació ha col·laborat el personal especialitzat de l’empresa municipal Nous Espais, que s’ha encarregat d’habilitar l’espai, dins del pati dels col·legis participants, i ha realitzat la pròpia plantació dels fruiters. Al costat de l’arbre s’ha disposat d’una placa identificativa amb el nom del centre i la data en la qual s’ha realitzat l’activitat.

A més s’han realitzat activitats dinàmiques, desenvolupades per monitors, encaminades a fer-los comprendre la importància ecològica dels arbres i el bosc. L’alumnat ha recreat situacions que es donen en la naturalesa i en la qual els xiquets i xiquetes actuen com a elements de la mateixa (arbres, pluja, vent, fauna o foc, entre altres). D’aquesta manera, després d’experimentar els diferents processos i situacions, acaben comprenent la importància dels arbres. “Es tracta de donar a conéixer el valor que tenen els arbres per a les nostres vides, i formar-los així, en el significat de cuidar-los i mantenir-los vius”, ha explicat la regidora de Medi ambient, Inma Amat, qui aquest matí ha acudit a l’activitat del CEE Squema al costat del gerent d’Aigües de l’Horta, Salvador Santamaría.


xs puzol

mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 − quinze =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris