25n
Orgull
Orgull

Els clavarios de Sant Antoni Abat cremen la seua foguera

La benedicció dels animals tindrà lloc el pròxim 12 de febrer

Els clavarios de Sant Antoni Abat cremen la seua foguera
18/01/2017 -

El carrer Pare Méndez va acollir el dilluns a la nit la tradicional foguera en honor a Sant Antoni Abat. Un costum anual a Torrent, que congrega a un gran nombre de veïns i veïnes del municipi. Els Clavaris de la Confraria del Sant Antoni Abat, encarregats de dur a terme la foguera, van iniciar la “cremà” convidant a tots els assistents a mistela i “rosquetes d’anís”.

L’alcalde Jesús Ros i diversos membres de corporació municipal van assistir i van gaudir d’esta tradició arrelada en la ciutat, que està emmarcada dins de les celebracions al patró dels animals, en la qual els clavaris mitjançant una sèrie d’activitats commemoren al sant.

La festivitat es va iniciar dissabte passat amb una Santa Missa en honor a Sant Antoni, i que va acabar amb uns focs artificials. La culminació d’estes celebracions es consumarà amb la benedicció d’animals, que des de fa anys es realitza el segon diumenge del mes de febrer, recaent enguany en el dia 12. A les 9.00 hores, en la porta de la parròquia de Muntanya Sión, es concentraran un gran nombre de ciutadans i ciutadanes acompanyats de les seues benvolgudes mascotes, a més de veïns i veïnes d’altres municipis, per a realitzar la coneguda benedicció d’animals i on se’ls fa lliurament d’un panet, una estampa i una garrofa. Posteriorment s’efectuarà un esmorzar de convivència per a tots els assistents. I per a finalitzar el matí tots i totes es dirigiran al carrer Pare Méndez on desfilaran davant de la imatge del sant.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 − dos =