25n
25N
25N

Els centres de recerca de Sanitat i Bankia signen un acord per a becar a 26 alumnes

Els centres de recerca de Sanitat i Bankia signen un acord per a becar a 26 alumnes
03/12/2016 -

Els centres de recerca dependents de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública han signat un acord amb Bankia que permetrà a 26 alumnes desenvolupar un programa formatiu dirigit a l’especialització en recerca biomèdica i documentació clínica a través del model d’FP Dual.

Les pràctiques es realitzaran en l’Institut de Recerca Sanitària La Fe, l’Institut de Recerca del Clínic-INCLIVA, la Fundació per al Foment de la Recerca Sanitària i Biomèdica de la Comunitat Valenciana (Fisabio) i el Centre de Recerca Príncep Felipe (CIPF).

La signatura del conveni ha tingut lloc en un acte en el qual han participat, a més de la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Carmen Montón, el president de Bankia, José Ignacio Goirigolzarri, i els directors de l’Institut de Recerca Sanitària La Fe, José María Millán; del Príncep Felipe, Enrique Alborch; de Fisabio, José Antonio Manrique; i del INCLIVA, Rafael Carmena.

Tal com ha explicat Carmen Montón, “la signatura de l’acord suposa una bona notícia i un impuls per a la formació professional de qualitat. Els alumnes tindran la possibilitat de realitzar pràctiques al costat d’equips de recerca capdavanters com els que treballen en els nostres centres de recerca sanitària. Al mateix temps aquesta experiència els va permetre establir un primer contacte amb el món de la recerca sanitària i biomèdica d’avantguarda”.

Per la seua banda, José Ignacio Goirigolzarri ha mostrat la seua “enorme satisfacció perquè 26 joves de la Comunitat Valenciana van tenir l’oportunitat d’ampliar la seua formació en recerca mèdica i biomèdica en centres de recerca de referència durant els pròxims dos anys”

Aquesta iniciativa, denominada ‘Projecte Sanec’, es dirigeix a alumnes de la branca sanitària amb tres especialitats d’FP: Imatge per al Diagnòstic i Medicina Nuclear, Laboratori Clínic i Biomèdic, i Documentació i Administració Sanitàries.

L’acord té la finalitat d’establir les bases de col·laboració entre els diferents centres de recerca i Bankia per a desenvolupar aquest programa formatiu singular a Espanya. El ‘Projecte Sanec’ està dirigit a l’especialització en la recerca biomèdica i documentació clínica de tècnics superiors de formació professional de la branca sanitària.

Tant Bankia com els quatre centres cofinancen les cinc beques de postgrau que s’ofereixen en el IIS La Fe de València, així com les 21 places d’FP Dual: vuit convocades per Fisabio, sis del IIS La Fe, quatre del INCLIVA i tres del CIPF. D’aquestes beques, 18 es desenvoluparan a València, dues a Alacant i una a Elx.

El projecte sorgeix a partir d’una experiència prèvia molt positiva en l’hospital la Fe per a estudiants de la branca formativa sanitària d’FP que ja hagueren acabat els seus estudis (postgrau) i que ara s’estén a tots els centres de recerca. De les 5 places que va oferir la Fe en 2014 per a postgrau de 2 anys de durada (i que les seues pràctiques ja han conclòs), quatre joves han sigut contractats per a seguir treballant amb els equips d’investigadors.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × dos =

CCCC
torrent