caixa popular

Els ajuntaments valencians tindran un programa d'activitats preventives en drogodependències 2017

Enguany s’inclouen un total de 58 activitats, agrupades en quatre àrees temàtiques. Com a novetats, dos tallers formatius sobre incidència del consum d’alcohol i cànnabis en joves

Els ajuntaments valencians tindran un programa d'activitats preventives en drogodependències 2017
19/05/2017 -

L’àrea de Benestar Social, Educació i Salut de la Diputació de València ha organitzat la ‘Jornada Encuentro Profesionales: Programa Provincial de Actividades Preventivas en Drogodependencias 2017’, amb l’objectiu de dotar al programa d’una millor difusió i facilitar als responsables tècnics dels ajuntaments de la província d’una adequada selecció d’activitats.

“Es tracta d’una competència de la Corporació, la de fomentar la prevenció en l’àmbit comunitari i familiar, per la qual cosa cal apostar per aquest camí”, ha assenyalat la diputada de l’àrea, Mercedes Berenguer, qui ha afegit que “anem a augmentar el pressupost dedicat a aquesta partida, ja que d’aquesta manera es contribueix a millorar la convivència social”.

El programa d’enguany compta amb 58 activitats agrupades en blocs temàtics: drogues, procés educatiu, habilitats soci-educatives en prevenció, i tecnologies de la informació. Estan dirigides a grups específics: famílies, joves i agents comunitaris. Així mateix, s’inclouen com a novetats dos tallers formatius relacionats amb la incidència del consum d’alcohol i cànnabis en menors i joves.

“Després de l’estiu impulsarem un estudi específic sobre addiccions a les noves tecnologies en els municipis de la província, perquè volem engegar un subprograma orientat a aquest tema”, ha assegurat Mercedes Berenguer, explicant que en els últims anys s’ha detectat un augment de l’addicció de joves al joc, especialment a través d’Internet i de les xarxes socials.

El Programa Anual d’Activitats Preventives compta amb un pressupost anual d’al voltant de 160.000 euros i s’inclou en el marc del VI Pla Provincial de Drogodependències, que pretén donar continuïtat a l’acció preventiva en municipis amb menor capacitat estructural, els que tenen una població menor a 20.000 habitants, i dins d’aquest grup, especialment els que no compten amb un Pla Municipal de Drogodependències.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × un =

viva gym canovas
exposicion caps tallats