25n
25N
25N

L'Ajuntament inicia els treballs per eliminar les barreres normatives al desenvolupament de l'energia fotovoltaica

Alejandro Ramon ha destacat que ja s’ha consultat a tots els servicis municipals implicats per poder facilitar una tramitació més àgil

L'Ajuntament inicia els treballs per eliminar les barreres normatives al desenvolupament de l'energia fotovoltaica
07/05/2020 -

L’Ajuntament de València, a través de la Regidoria de Transició Energètica i Emergència Climàtica, «ha fet un pas més per poder eliminar les barreres normatives que dificulten el desenvolupament de l’energia plenament renovable fotovoltaica». El regidor Alejandro Ramon ha explicat que ja s’ha traslladat la consulta pertinent a tots els servicis municipals implicats per fer-ho possible i ha posat en valor «els avantatges que tindrà l’aposta per l’energia fotovoltaica a la nostra ciutat».

«Hem proposat una revisió normativa que donarà resposta a la preocupació que moltes famílies interessades a fer l’aposta per la transició energètica que defensem des del govern municipal ens han traslladat per les barreres normatives que ho dificulten», ha explicat. En aquest sentit ha afirmat que l’objectiu és «simplificar els tràmits en l’àmbit regulador per afavorir l’expansió de l’autoconsum, sobretot en aquelles instal·lacions domèstiques inferiors a 10 kW».

Pel que fa al vessant tributari, el regidor ha reiterat la voluntat del govern municipal d’incentivar les instal·lacions de producció fotovoltaica amb bonificacions tributàries en els impostos de béns immobles (IBI) i sobre construccions, instal·lacions i obres (ICIO). «Aquestes bonificacions també afavoriran preferentment aquelles propietats amb un valor cadastral menor», ha detallat.

Ara tots els servicis municipals involucrats treballaran de forma coordinada per a actualitzar les ordenances, eliminar tràmits i agilitzar així els procediments necessaris per a instal·lar sistemes de producció d’energia fotovoltaica, «fent un pas ferm així en la direcció correcta, la que València ja ha encetat cap a la transició energètica».

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 − deu =