caixa popular

El Ple requereix a l'Estat l'eliminació de la taxa de reposició de Policia Local i Bombers

El Ple requereix a l'Estat l'eliminació de la taxa de reposició de Policia Local i Bombers
28/09/2017 -

Aquest matí s’ha aprovat per unanimitat del Ple de l’Ajuntament requerir al Govern de l’Estat i als parlamentaris del Congrés i del Senat l’eliminació total de la taxa de reposició d’efectius per a Policia Local i Bombers, que limita la contractació de personal. L’any passat es van convocar 33 places de policies i 18 de bombers, això succeïa per primera vegada després de deu anys sense una convocatòria.

El regidor de Govern Interior, Sergi Campillo, que ha presentat aquesta moció, ha destacat la falta de plantilla en ambdós cossos. Això s’uneix a la mancança de personal a l’Ajuntament en els últims anys, on s’ha passat dels 5.404 treballadors en 2010 als 4.797 d’enguany. En aquest sentit, Campillo ha destacat que el Govern de la Nau ha convocat “més borses en dos anys que el Partit Popular en 12 anys”, alhora que ha indicat que l’origen del problema de la taxa de reposició està al PP i a Ciutadans que la van aprovar a la Llei General de Pressupostos. “Si vostés hagueren mantingut les convocatòries previstes i hagueren convocat oposicions, ara no tindríem este problema”, s’ha dirigit Campillo a la bancada del PP.

Tot i ser una moció aprovada per tots els partits del Ple, la regidora de Ciutadans Mª Dolores Jiménez ha criticat que aquesta iniciativa s’ha fet per a eixir en premsa i ha recordat que el seu partit porta dos anys demanant més places. Per la seua banda, el regidor del PP Vicente Igual ha expressat que s’excusa la mala gestió en la falta de personal i ha recordat que fins fa poc la planificació que s’ha utilitzat en la Policia Local és la que va fer el PP a 1995.

En finalitzar el Ple de l’Ajuntament s’ha realitzat una declaració institucional, en la que s’ha recordat que la Policia Local de València, com a cos de proximitat, està realitzant les seues competències en matèria de seguretat per a no excloure cap barri i garantir un clima de seguretat i convivència. Per això, l’Ajuntament ha mostrat la seua disposició a continuar millorant les condicions laborals d’aquest cos, ja que entre les seues tasques està mantenir la seguretat en esdeveniments multitudinaris i garantir la convivència i tranquil·litat a la ciutat.

A més, arran d’una moció presentada pel PP per a la creació d’un servici especial al centre històric a l’estiu, la regidora de Protecció Ciutadana, Anaïs Menguzzato, ha explicat que en l’època estival hi ha més turistes però menys valencians i valencianes i, per tant, la creació d’eixe servici és innecessari. També ha recordat que es trauran places de Policia Local, ja que “ara no podem arribar a tot el que demanen des de l’oposició perquè en el seu moment no van convocar places”.

La remodelació, que implica que el nombre d’agents en els carrers durant el dia passe de 277 a 366 i de 78 a 98 a les nits, ha sigut criticada pel PP. “Si una cosa funciona bé, no s’ha de canviar”, ha dit el regidor Félix Crespo, que ha indicat que és un “canvi precipitat” i que provoca “desconcert, molèstia i desconeixement”. Mª Dolores Jiménez, de Ciutadans, també ha titllat la remodelació de precipitada i ha dit que “els sindicats es van assabentar pels mitjans de comunicació”. A més, aquest partit ha presentat una moció per a la cancel·lació d’eixa reestructuració, que ha sigut rebutjada pel Ple.

“Portem un any treballant en aquesta reestructuració per a resoldre els problemes de convivència i ser més eficaços”, ha subratllat Menguzzato, en resposta a aquestes crítiques. També ha exposat que la reorganització del cos local de seguretat suposa una racionalització dels recursos per a adaptar-los a les necessitats dels veïns i les veïnes i per a donar una millor resposta als problemes. “Hem treballat molt, amb meses tècniques cada setmana o cada quinze dies. I el dilluns es posarà en marxa aquesta reorganització amb l’acord de tots els sindicats”.

Pel que fa a les crítiques fetes per la desaparició dels GOES (Grups Operatius Especials de Seguretat), la regidora de Protecció Ciutadana ha dit que no desapareix cap agent, sinó que es fa una descentralització d’aquest cos i “la seua experiència continua al servici de la ciutadania”, però en totes les unitats de districte. Sobre les mesures antiterrorisme després dels atemptats de Barcelona, Menguzzato ha recordat que s’ha complit amb totes les mesures establertes pel Ministeri d’Interior i per la Junta de Seguretat Ciutadana, i que la Policia Local col·labora amb les forces de seguretat de l’Estat en les competències que tenen encomanades.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × dos =

viva gym canovas
exposicion caps tallats