25n
Orgull
Orgull

En marxa l'eliminació de canya en 229.000 m² de La Vallesa de Paterna

En marxa l'eliminació de canya en 229.000 m² de La Vallesa de Paterna
11/05/2021 -

Els treballs de neteja i eliminació de canya en 229.000 metres quadrats de l’entorn de La Vallesa ja estan en marxa a través d’una actuació conjunta entre Generalitat, Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHJ) i Parc Natural del Túria que té com a objectiu principal la regeneració del llit, la recuperació l’hàbitat de la zona i l’eliminació de les espècies invasores.

Aquesta acció, que s’executarà en tres anualitats (2021, 2022 i 2023), s’ha iniciat ja en el paratge de La Vallesa, eliminant la canya invasora mitjançant el desbrossament i triturat del canyar existent.

Així ho ha recordat la Tinenta d’Alcalde de Transició Ecològica, Nuria Campos, qui ha explicat que “l’àrea d’actuació d’aquesta fase de neteja és de 229.000 metres quadrats, dels quals 50.000 estan afectats per la canya invasora que ja s’està retirant, garantint l’equilibri natural i contribuint al desenvolupament d’espècies animals i vegetals autòctones”.

Una vegada s’elimine tot el canyar, es cobrirà la zona amb un material geotèxtil que produïsca l’asfíxia del rizoma i, com a conseqüència, evite rebrots de la canya, que suposa una amenaça per a l’hàbitat fluvial i la proliferació del qual implica una important pèrdua de biodiversitat.

Posteriorment, una vegada s’erradiquen els canyars, es realitzarà la plantació d’exemplars d’espècies natives que impulsen la recuperació de les formacions vegetals riberenques.

De manera complementària, es realitzaran accions de poda i clarege, així com de neteja de fems i gestió de residus.

Tal com Campos ha recordat, “aquestes actuacions, que són finançades amb Fons Feder i complementades amb el nostre pla municipal de prevenció d’incendis i amb la posada en marxa del Projecte GUARDIAN, ens fan més forts davant possibles incendis forestals i ens permeten protegir de manera efectiva els nostres hàbitats i espais naturals”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

huit + huit =