25n
25N
25N

Elena Cebrián aposta per un debat de futur amb totes les comunitats autònomes de la Política Agícola Comú

Elena Cebrián aposta per un debat de futur amb totes les comunitats autònomes de la Política Agícola Comú
02/07/2016 -

La consellera d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, Elena Cebrián, aposta per un debat de futur entre totes les comunitats Autonómas i el Ministeri d’Agricultura sobre la Política Agrària Comuna, segons ha manifestat en ocasió de la proposta presentada hui per Andalucía en la Conferència Sectorial de Madrid de modificar ajudes relatives a l’oliverar, el blat dur i el raïm passa, que ha sigut majoritàriament rebutjada.

Cebrián ha valorat l’esforç andalús però ha puntualitzat que hi ha poc termini fins a l’1 d’agost, data límit de presentació del programa, per a abordar canvis que són “molt complexos i tècnics, en la mesura que pot implicar una redistribució entre línies d’ajuda, sectors i territoris”, ha matisat. “És necessària una visió i un debat a fons i de conjunt sobre l’aplicació actual de la PAC i la que volem a partir del 2021”, ha agregat, “amb criteris territorials, de sostenibilitat i de competitivitat”, ha precisat, on es tinguen en compte particularitats com la valenciana, on la presència de xicotets agricultors és majoritària, “un tret de la nostra estructura productiva a què la PAC actual no respon adequadament”.

La consellera d’Agricultura ha mostrat satisfacció pels 2,97 milions d’euros assignats al sector vitivinícola valencià en la distribució de fons territorialitzats, nacionals i comunitaris, que ha acordat hui la Conferència Sectorial. El programa de suport al sector vitivinícola (Fons Europeu Agrícola de Garantia, FEAGA) està orientat a la promoció del vi en mercats de tercers països. Cebrián ha destacat també l’assignació de fondos per al foment de l’apicultura a la Comunitat Valenciana, que es veuran completats amb una quantitat idèntica per part de la Generalitat més 665.000 euros comunitaris.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

deu + disset =