Elena Cebrián aposta per un debat de futur amb totes les comunitats autònomes de la Política Agícola Comú

Guardar

sectorialagricultura5_reduida
sectorialagricultura5_reduida

La consellera d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, Elena Cebrián, aposta per un debat de futur entre totes les comunitats Autonómas i el Ministeri d'Agricultura sobre la Política Agrària Comuna, segons ha manifestat en ocasió de la proposta presentada hui per Andalucía en la Conferència Sectorial de Madrid de modificar ajudes relatives a l'oliverar, el blat dur i el raïm passa, que ha sigut majoritàriament rebutjada.

Cebrián ha valorat l'esforç andalús però ha puntualitzat que hi ha poc termini fins a l'1 d'agost, data límit de presentació del programa, per a abordar canvis que són "molt complexos i tècnics, en la mesura que pot implicar una redistribució entre línies d'ajuda, sectors i territoris", ha matisat. "És necessària una visió i un debat a fons i de conjunt sobre l'aplicació actual de la PAC i la que volem a partir del 2021", ha agregat, "amb criteris territorials, de sostenibilitat i de competitivitat", ha precisat, on es tinguen en compte particularitats com la valenciana, on la presència de xicotets agricultors és majoritària, "un tret de la nostra estructura productiva a què la PAC actual no respon adequadament".

La consellera d'Agricultura ha mostrat satisfacció pels 2,97 milions d'euros assignats al sector vitivinícola valencià en la distribució de fons territorialitzats, nacionals i comunitaris, que ha acordat hui la Conferència Sectorial. El programa de suport al sector vitivinícola (Fons Europeu Agrícola de Garantia, FEAGA) està orientat a la promoció del vi en mercats de tercers països. Cebrián ha destacat també l'assignació de fondos per al foment de l'apicultura a la Comunitat Valenciana, que es veuran completats amb una quantitat idèntica per part de la Generalitat més 665.000 euros comunitaris.

Arxivat a:

Destacats