25n
25N
25N

Els catalans tornen a les urnes després de dos anys de "Procés"

Són unes eleccions clau en el futur de la configuració d’Espanya i el model actual de les autonomies

Els catalans tornen a les urnes després de dos anys de "Procés"

Ha arribat el dia. Hui els catalans i les catalanes estan convocats a les urnes per a exercir el seu dret al vot. Després d’uns mesos intensos, els partits polítics es tornen a jugar les majories en la convocatòria d’eleccions més igualada de tota la història. Després de la declaració unilateral de la Independència, el xoc de trens va arribar al seu punt més àlgid.

Va ser just en eixe moment quan Rajoy va anunciar per sorpresa un colp d’efecte, la convocatòria d’unes eleccions autonòmiques a Catalunya que se celebren hui. L’únic amb la potestat de poder dissoldre el Parlament i convocar unes eleccions és el President autonòmic. No obstant això, després de l’aplicació del 155, Rajoy tenia aquesta possibilitat.

Amb l’anunci ja d’unes eleccions, els partits polítics van començar el seu maquinària i hui ha arribat el moment d’eixir de dubtes. Coneixerem la participació que s’espera molt alta i a partir de les 21 de la nit, començarem amb els primers resultats dins del nostre mitjà on els oferirem els primers resultats després de l’escrutini.

Temps de pactes

Guanye qui guanye el que està clar és que després dels resultats serà temps de pactes. Els dos blocs: independentistes i constitucionalistes ho tindran molt complicat i les cessions seran més que mai obligatòries.

En el primer bloc existeixen més possibilitats de revalidar el Govern amb ERC + Junts per Catalunya +CUP. No obstant això, en els últims dies les disputes per la Presidència entre Oriol Junqueras i Carles Puigdemont sembren tot tipus de dubtes. El primer reivindica el paper de la força més votada mentre que Puigdemont ho fa com a President cessat “il·legalment” segons ell.

El segon bloc ho té a priori més complicat. Les tres forces Ciutadans +PSC+PP no donarien les xifres d’una majoria alternativa si no compta amb una abstenció d’En Comú Podem que és del tot impossible.

L’hora de la veritat

A partir de les 21 començarem a conéixer els primers detalls de l’escrutini de les Eleccions Catalanes 21-D al Parlament de Catalunya. Aquestes són unes eleccions crucials per al futur d’Espanya i l’actual marc de convivència entre les diferents Comunitats Autònomes. Seguirem molt atents a l’actualitat informativa en aquest diari

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × 1 =