25n
25N
25N

Les Falles de 2021 comencen a agafar forma

Huit artistes fallers presentaran les seues propostes per a plantar la falla municipal de 2021

Les Falles de 2021 comencen a agafar forma
17/06/2020 -

Més de 700 persones van signar la petició a favor que la falla municipal de 2021 fora la mateixa que s’anava a plantar en 2020 i que, a causa de la pandèmia, es va quedar en un somni dels artistes fallers. Des de l’Ajuntament de València no s’han pronunciat encara sobre el futur dels monuments creats per Manolo Martín i José Ramón Espuig. Però sí que ha llançat la convocatòria perquè nous artistes fallers presenten les seues propostes per a 2021.

Quatre projectes per a la falla gran i quatre per a la falla infantil opten a convertir-se en les falles municipals per a 2021. El regidor de Cultura Festiva, Carlos Galiana, ha destacat “l’interés que ha despertat aquesta crida”. D’aquesta manera, entre hui i demà, els artistes fallers presentaran, davant un jurat despolititzat i paritari, el seu projecte, resoldran dubtes i detallaran elements que es tindran en compte a l’hora de triar al projecte guanyador com la sostenibilitat, la sàtira o la singularitat.

El jurat estarà format per agents fallers, artístics i socials. Segons ha anunciat Galiana, tant el Gremi d’Artistes Fallers com València Capital del Disseny 2022 formaran part de tots dos comités de selecció. Per a triar la falla gran completaran el jurat representants de la Interagrupació de Falles de València, de l’Escola Superior d’Art Dramàtic de València i del Col·legi de Publicitaris de la Comunitat Valenciana; mentre que per a triar la falla infantil municipal de 2021 els altres tres components del comité de selecció els designaran la Federació de Falles d’Especial, el Consell Escolar de la Comunitat Valenciana i Payasospital.

D’altra banda, la Diputació de València ha arribat a un acord amb el Gremi d’Artistes Fallers per a l’aportació de 300.000 euros que es destinaran a potenciar el sector mitjançant la realització de tallers didàctics, visites guiades i exposicions relacionades amb el món de les Falles, carrosses per a la participació en festes i esdeveniments i treballs que contribuïsquen a la dinamització dels museus de la Diputació.

Així mateix, dins d’aquests treballs s’inclou la plantà de monuments infantils en instal·lacions hospitalàries i benèfiques de cara a les Falles de 2021, que permetrà al gremi d’artistes fallers treballar durant l’estiu, després de la cancel·lació de dues celebracions importants com són les Falles i les Fogueres.

El president de la Diputació, Toni Gaspar, ha assenyalat que aquests acords “busquen potenciar oficis tradicionals implantats en tota la província, en un moment complicat a causa de la crisi sanitària i econòmica en el qual les institucions públiques han de fer costat a aquests sectors productius per a no deixar a ningú en el camí”.

Després del dur colp que va suposar per al món faller la cancel·lació definitiva de les festes josefines de 2020, la maquinària torna a posar-se en marxa per a arribar a les falles de 2021.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × un =