25n
25N
25N

El XXVII Simposi de Reumatologia del General de València centra la seua atenció en l'osteoporosi

El XXVII Simposi de Reumatologia del General de València centra la seua atenció en l'osteoporosi
02/12/2016 -

El sotssecretari de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, Ricardo Campos, ha inaugurat el XXVII Simposi de Reumatologia de l’Hospital General de València, que enguany fa una posada al dia d’una patologia tan prevalent com l’osteoporosi.

Campos ha recordat que aquesta malaltia afecta a 350.000 persones de la Comunitat Valenciana, 70.000 d’ells en la ciutat de València, i ha assenyalat que, per a aconseguir l’excel·lència en l’assistència, és necessari “aconseguir un tractament conjunt entre atenció especialitzada i primària”.

Aquest és l’objectiu fonamental dels ja 27 simposis que cada any organitza Javier Calvo, cap del servei de Reumatologia i Metabolisme Ossi de l’Hospital General de València, amb el propòsit que hi haja una coordinació entre Reumatologia i Medicina Primària perquè “l’assistència siga millor, i es beneficien d’açò els nostres pacients, objectiu fonamental de la nostra activitat diària”, ha assenyalat Calvo.

Quasi 300 persones han omplert el saló d’actes de l’hospital, i tots els ponents d’aquesta trobada són membres de la Societat Valenciana de Reumatologia.

El simposi s’ha configurat entorn de quatre taules redones i una conferència inaugural. En la primera taula s’han tractat els mitjans diagnòstics de l’osteoporosi, començant per la clínica i els factors de risc, així com els marcadors analítics de la formació i destrucció òssia. També s’ha abordat el diagnòstic radiològic, fonamentalment la densitometria, i una nova tècnica: TBS (Trabecular Bone Score), que per primera vegada aporta indicadors sobre la qualitat de l’os.

En la segona taula s’han tractat diferents malalties i fàrmacs que poden ocasionar una osteoporosi, com a patologies inflamatòries reumàtics, digestives, neurològics, etcètera, i la importància dels corticoides a disminuir la massa òssia i ocasionar fractures així com altres fàrmacs que són un factor de risc important, com els inhibidors d’aromatasa.

Després s’ha plantejat qui i amb què es deuen tractar els pacients, “perquè en aquesta malaltia es tracten pacients que no ho necessitarien i, d’altra banda, hi ha molts que haurien de tractar-se i no ho fan”, ha afegit Calvo. En aquesta taula també s’ha exposat la importància que té infermeria en una consulta d’osteoporosi.

Finalment, s’han exposat casos clínics de la consulta de primària i “el tractament per objectius (‘treat to target’) que s’està implementant en l’osteoporosi, com l’estem fent ja en l’artritis reumatoide, amb un millor resultat”, ha conclòs Calvo.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze + 2 =