caixa popular

El ‘Voluntariat Ambiental Torrent Verd’ inicia el curs

Rutes pel Vedat i la Serra Perenxisa, col·laboració amb el projecte Emys d’Acció Ecologista-Agro són algunes de les activitats planificades

El ‘Voluntariat Ambiental Torrent Verd’ inicia el curs
28/09/2017 -

Després del període estival, el ‘Voluntariat Ambiental de Torrent Verd’ reprén el calendari d’activitats per al curs 2017-2018. Dissabte passat, els voluntaris i voluntàries es van reunir en el Centre Ambiental El Vedat per a planificar i presentar la nova programació, que compta amb varietat d’activitats per a tots els públics.

El pròxim 30 de setembre s’inicia l’activitat amb una eixida per la Serra Perenxisa, per a comprovar i realitzar un seguiment de la Microrreserva de Flora declarada en el Paratge Natural, la Leucojum valentinum. Els assistents podran conéixer tota la informació sobre estes espècies i veure-les en floració. A més, es gaudirà d’una agradable ruta per la sendera de la Serra Perenxisa per a gaudir de les seues vistes.

El voluntariat ambiental arriba enguany amb moltes novetats que se sumen a activitats que ja es van realitzar l’any passat i que van obtenir un gran èxit de participació, però sobretot un gran impacte positiu sobre l’entorn. Per exemple, la instal·lació, substitució i retirada de paranys per al Tomicus, que es realitza durant tot l’any.

Un altre pla que es realitza en este exercici, són les jornades de cens de tortugues, que en col·laboració amb el Projecte Emys d’Acció Ecologista-Agró, tenen com a objectiu protegir i conservar les poblacions de tortugues autòctones.

Al novembre, que se celebra el mes del Medi ambient, es realitzaran diferents accions com la reforestació en El Vedat i l’apadrinament d’un arbre, conjuntament amb l’associació de veïns El Vedat. A més, es realitzaran diferents eixides: la visita al Desert de les Palmes, a una planta de residus, una ruta pel Poble Nou de Benitatxell i a Sot de Xera.

Es realitzaran també jornades de neteja del barranc i neteja de la muntanya d’espècies invasores, per a millorar la neteja de l’entorn natural i conscienciar als veïns i veïnes sobre la importància del compromís amb el medi ambient. “És molt important sensibilitzar i educar a la població de la necessitat de cuidar i mantenir el nostre entorn ambiental per a aconseguir un futur sostenible i saludable”, declara Inma Amat, regidora de Medi ambient.


mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

huit + un =

Tardor
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
cultura als barris