El València Basket no va aconseguir trencar les cadenes a les quals li va sotmetre el Fenerbahce (79-66)

El conjunt taronja no va saber trobar el seu joc amb un Green completament anul·lat pels turcs

img_1586
img_1586

El València Basket no va trobar la forma de jugar-li a un Fenerbahce que es va fer amo de l'encontre en la primera part. Amb un Erick Green totalment emmanillat pel conjunt turc, el València Basket va cercar la forma d'anar remuntat la diferència de punts. No obstant això, l'encert en tir dels turcs, les errades comeses pels valencians en atac durant la primera part i part de la segona i el fet de no aconseguir la forma de trencar la defensa local van provocar que el València Basket no poguera acostar-se a més de cinc punts en la segona part. Finalment, el Fenerbahce aconseguí un partit que va dominar des dels primers compassos deixant al València Basket amb tres victòries i dues derrotes com a balanç en esta Turkish Airlines EuroLeague.

img_1563En el primer quart el Fenerbahce va aconseguir imposar el seu ritme de joc amb una defensa que va anar a poc a poc comprimint el joc del València Basket. El vigent campió d'Europa anava a poc a poc sumant punts i amb un parcial de 7-0 en els primers quatre minuts de partit el conjunt turc aconseguia fer 'perdre' les idees al conjunt taronja (9-3) i els punts van ser sumant en el marcador local. El València Basket cercava remuntar i faltant dos minuts per a finalitzar el quart, els de Txus Vidorreta aconseguien posar la igualada en el marcador (18-18). La intensitat i agressivitat de la defensa taronja en estos últims minuts va deixar el marcador en un +2 per als locals (20-18) en finalitzar els primers deu minuts.

El València Basket va aconseguir posar-se per davant en el marcador a l'inici del segon quart. No obstant això, eixe avantatge de dos punts es va quedar en gens amb el parcial de 6-0 que el Fenerbahce va imposar al conjunt taronja (26-22, min. 13), gràcies a l'encert en el tir de dos i les asfixiants defenses que el conjunt turc realitzava als xics de Txus Vidorreta. A poc a poc l'equip local va ser agafant distància, faltant cinc minuts per al descans ja era de nou punts (31-22), doncs el seu encert en atac es veia engrandit amb el desencert del conjunt taronja. Els minuts anaven caent i el València Basket no trobava la forma de trencar la defensa i aconseguir alguna cistella fàcil que ajudara a recuperar la confiança. Amb la primera personal de Thomas, fins al moment el millor del València Basket, debutava Damjan Rudez per a donar-li uns segons de descans. Faltant dos minuts, els d'Obradovic aconseguien la seua màxima renda + 12 (38-26) que el València Basket va ser rebaixant fins a deixar-la en el 38-30 al descans.

img_1578Els primers minuts d'este tercer període van ser la continuació del viscut anteriorment. No obstant això, el València Basket cercava la forma de desfer-se de les limitacions a les quals li estava sotmetent el Fernerbahce. Amb els tres primers minuts complits, Fernando San Emeterio endollava un triple que posava el 42-35 en el marcador i Van Rossom amb un 2+1 rebaixava la distància a 42-37. Però el conjunt d'Obradovic no va voler que els de Vidorreta despertaren del tot i amb una espenta es va tornar a plantar en el +10 (48-38). La diferència es va mantenir en els minuts restants doncs quan el València Basket aconseguia encertar amb el tir, apareixia Nunnally per a replicar cadascun d'ells i no deixar que el conjunt taronja entrara definitivament en el partit. Al final d'este període el marcador es quedava amb la mateixa diferència que al descans (57-49) doncs tots dos van aconseguir encistellar la mateixa quantitat de punts (19 cadascun). Encara hi havia temps per a reaccionar... per què no somiar?

El València Basket va eixir a la pista en estos últims deu minuts creient en la remuntada. De fet, un triple de Doonekamp en el minut 33 de partit posava al conjunt taronja cinc a baix (59-54) però tal qual havia ocorregut al llarg de l'encontre Slokas aconseguia contestar i no deixar que els de Vidorreta aconseguira acostar-se amb perill en el marcador. Sant Emeterio ho tornava a fer (64-57) i ara era Wanamaker el que contestava. El Fenerbahce havia anul·lat completament a Green, deixant-ho amb 4 punts en el partit, la qual cosa va pesar al conjunt taronja qui per molt que lluità no va aconseguir aprofitar els escassos errors que el conjunt turc va tenir en estos últims compassos. Els turcs van aprofitar l'avantatge assolit en la primera part doncs a pesar que el València Basket va aconseguir acostar-se en el marcador no va poder acabar amb la remuntada i trencar el partit. El campió d'Europa finalment va obrir el marcador demostrant que manté el joc desplegat l'any anterior aconseguint una important victòria en la seua pista (79-66).