25n
25N
25N

‘El treball esclau durant el franquisme. La Vall d’Albaida (1938-1947)’

‘El treball esclau durant el franquisme. La Vall d’Albaida (1938-1947)’
10/02/2017 -

La repressió franquista desfermada sobre el País Valencià arran del conflicte bèl·lic posterior al colp d’estat militar del 18 de juliol de 1936, amb una gran violència carregada d’afusellaments, té un aspecte més desconegut: els camps de concentració establits pels militars i els treballs forçats als quals es va condemnar molts presos republicans.

Sobre aquesta qüestió, l’historiador Josep Màrius Climent ha publicat el llibre ‘El treball esclau durant el franquisme. La Vall d’Albaida (1938-1947)’, publicat pel Servei de Publicacions de la Universitat de València. És el treball que va resultar guanyador del premi d’investigació Joan Coromines de la Societat Coral el Micalet en 2015.

El llibre estudia l’origen i significació dels camps de concentració que van establir els militars franquistes durant la Guerra Civil i en la immediata postguerra, esbrinant els mètodes que van emprar i els objectius polítics i militars que perseguien. L’estudi analitza l’impacte del treball forçat a la Vall d’Albaida, i aborda el procés d’institucionalització dels “espais punitius” organitzats pel franquisme “per controlar, aprofitar i ‘reeducar’ l’enorme massa de presoners de guerra que arribaren a capturar durant el conflicte”, tal com es detalla en el llibre que es proposa “rescatar de l’oblit les víctimes d’aquesta forma de violència política”.

‘El treball esclau durant el franquisme. La Vall d’Albaida (1938-1947)’ el presentem aquest divendres a les 19.30 h a l’Aula Magna del Campus d’Ontinyent, amb la participació de l’autor i del professor de la Universitat de València Antonio Calzado.

La presentació l’hem organitzada conjuntament amb l’Ajuntament d’Ontinyent, l’Assemblea de Joves Meruts, el Casal Jaume I de la Vall d’Albaida i el Servei de Publicacions de la Universitat de València.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × un =