25n
25N
25N

El Teatre Rialto acull la III edició de JazzEñe

El Teatre Rialto acull la III edició de JazzEñe
15/09/2016 -

El Teatre Rialto de València acull la III edició de JazzEñe, que se celebrarà del 28 de setembre a l’1 d’octubre. La Fundació SGAE, en col·laboració amb l’Institut Valencià de Cultura, la Universitat de València, AC/I (Acció Cultural Espanyola) i Radie 3, ha organitzat la tercera edició d’aquesta iniciativa, que té com a objectiu la internacionalització del jazz espanyol. Al llarg de tres dies, l’entitat ha programat, en el Teatre Rialto (Plaça de l’Ajuntament, 17. Preu: 7 euros per sessió), un total de 12 concerts en format showcase de 45 minuts amb alguns dels grups més representatius del jazz que es fa en el nostre país en l’actualitat.

Com a novetat, JazzEñe 2016 arranca el dia 28, a les 20:15 hores, en el Col·legi Major Rector Peset amb la inauguració de l’exposició ‘Quan la nit és trenca en mil sons. Alfaro i el jazz’, que conté escultures i dibuixos que l’artista valencià Andreu Alfaro va realitzar entorn del jazz, així com un concert a càrrec del grup local Folkenjazz. La mostra, de caràcter gratuït i que estarà vigent fins al 30 d’octubre, està organitzada per la Universitat de València, en col·laboració amb la Fundació SGAE i l’Institut Valencià de Cultura.

Reconegut internacionalment com un dels principals renovadors de l’escultura espanyola de la segona meitat del segle XX, Andreu Alfaro (València 1929-Godella 2012) va ser un gran melòman. D’entre totes les músiques, sentia vertadera passió pel jazz, que no solament ho considerava un particular estil musical o la millor expressió de la identitat cultural afroamericana, sinó que a més representava un estat de l’esperit capaç de “cantar les penes per a transformar-les en goig”.

JazzEñe2016 oferirà un total de 12 concerts en dues sessions: sessió de vesprada, a les 19:00 hores, i sessió de nit, a les 22:00 hores. Un programa d’actuacions que reuneix a una àmplia representació d’autors i artistes que ofereixen un jazz d’arrel i uns altres el so de la qual es barreja amb altres estils. En concret: Chiqui Cienfuegos, Ernán López-Nussa, Ernesto Aurignac Quintet, Javier Vercher, Joan Monné Trio, Joaquín Chacón, Luis Verd Quintet, Marta Sánchez Quintet, Noesis Trio amb Perico Sambeat, Ramón Díaz Group, Sinouj i Verónica Ferreiro Quintet.

Al costat del públic assistent, JazzEñe 2016 comptarà amb la presència de representants de 13 festivals i promotors de jazz europeus, convidats per la Fundació SGAE per a mostrar-los la creació que es desenvolupa el nostre país i promoure així noves vies de col·laboració entre ells. Aquests representants són: O-Tone Music (Alemanya); Brussels Jazz Marathon (Bèlgica); Jazz Plus (Bulgària); Festival Cinq Continents, Nuits du Sud i L’ajmi (França); Amersfoort Jazz Festival (Holanda); MediaEvent (Hongria); Dublin Jazz (Irlanda); Fondazione Musica Roma (Itàlia); Jazztopad (Polònia); Bohèmia Jazz Fest (República Txeca); i Usabda Jazz Festival (Rússia).

A més de la música en directe, s’han organitzat trobades professionals entre els grups participants, els directors de festivals i programadors europeus, perquè donen a conéixer les seues propostes i obrir així noves vies de col·laboració entre ells.

Per a aquesta tercera edició de JazzEñe, la Fundació SGAE ha convocat un comité artístic que s’encarregarà de dissenyar el programa d’artistes participants, i estarà integrat pel compositor i arranjador Joan Albert Amargós, en representació de la Junta Directiva de la Societat General d’Autors i Editors (SGAE) i el Patronat de la Fundació SGAE; el compositor i músic Miguel Ángel Chastang, membre del grup de treball de jazz de la SGAE; el director de JazzEñe Javier Estavella; Jorge García, en representació de l’Institut Valencià de Cultura, i la fundadora de la revista Quaderns de Jazz, María Antonia García. Aquest comité ha seleccionat les 12 propostes entre els 158 projectes presentats.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × 3 =