25n
25N
25N

El Teatre Principal ret homenatge a la música en valencià amb el concert 'Cantem valencià'

El Teatre Principal ret homenatge a la música en valencià amb el concert 'Cantem valencià'
05/10/2016 -

El Teatre Principal de València retrà homenatge a la música en valencià amb el concert ‘Cantem valencià, veus i cants del País Valencià’, que se celebrarà els dies 6 i 7 d’octubre. Un concert antològic de la música en valencià en què participen els intèrprets Al Tall, Sva-Ters, Andreu Valor, Joan Amèric, Carraixet, Mara Aranda, Rafel Arnal, Josep Nadal i Álex Seguí de La gossa sorda, Apa, Aitana Ferrer, Ina Martí, Rafa Xambó, Musicants i el Cor de l’Eliana, entre d’altres.

En la presentació aquest dimarts al Teatre Principal, el director de l’Institut Valencià de Cultura, Abel Guarinos, ha manifestat “la seua satisfacció perquè la programació de l’IVC s’inicie al Principal amb aquesta manifestació de la música valenciana en la seua màxima expressió, música en valencià que havia estat desapareguda d’aquest escenari en els últims anys”

Lluís Miquel Campos, ideòleg i director artístic del concert, ha explicat que “la idea va nàixer fa uns mesos amb l’objectiu de fer un espectacle sobre la cançó que explique d’on venim, amb la intenció de fer un poc de memòria i d’obrir les portes a les últimes generacions i grups que han triat el valencià com a mitjà d’expressió de la seua música”. Finalment, ha destacat que el concert és “un programa ben estructurat, amb sorpreses i intercanvis de cançons i de repertoris, entre els diferents participants”.

Vicent Torrent ha assenyalat que “aquest concert és una manifestació més del canvi polític que hi ha hagut, ja que durant anys, l’Administració ha fet invisible per al gran públic la música o el teatre en valencià”.

Finalment, Abel Guarinos ha anunciat que el concert es gravarà i que espera que, en un futur pròxim, forme part de la programació de la nova televisió valenciana i puga arribar a tots els valencians.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × tres =