25n
25N
25N

El Teatre Principal presenta 'Històries d'Usera' de la companyia Kubik Fabrik

El Teatre Principal presenta 'Històries d'Usera' de la companyia Kubik Fabrik
16/02/2017 -

Del 16 al 19 de febrer arriba al Teatre Principal ‘Històries d’Usera’, un espectacle que ha sigut una de les obres revelació de la temporada. Dirigida per Fernando Sánchez-Cabezudo i interpretada per Inma Cuevas, Ana Cerdeiriña, Jesús Barranco, José Troncoso i Huichi Chiu, ‘Històries d’Usera’ és una producció que pretén narrar els esdeveniments historicopopulars ocorreguts al barri d’Usera en la seua història més recent.

Per a això s’ha comptat amb grans dramaturgs del panorama teatral, com ara Miguel del Arco, Alfredo Sanzol, Denise Despeyroux, o novel·listes com ara Alberto Olmos, que han portat a la ficció set històries rescatades de la memòria col·lectiva del barri. Històries que els veïns van anar contant als escriptors durant el procés de creació per a realitzar les ficcions que componen aquest retaule de la vida del barri.

‘Històries d’Usera’ pretén involucrar el públic i els veïns en el procés creatiu i promoure una nova manera de crear nous formats artístics.

Les històries que componen aquest retrat de la vida del barri d’Usera són: ‘El vampir xinés’, d’Alberto Olmos, on un adolescent ens conta la insòlita història de com arriba des de Xina i com el gust per la sang el va convertir en el vampir xinés d’Usera.

En ‘El 37’, de José Padilla, any 59, Luciano sent entrar algú a casa, és la seua esposa amb el rostre tapat que li conta un fet sorprenent. La història ens situa en una època en què l’única cosa que unia el barri amb la ciutat era el tramvia, ‘El 37’.

‘Auge i caiguda de l’amor a Usera’, de Denise Despeyroux, narra com Tristán i Matilde es coneixen en l’emblemàtica sala de teatre Kubik Fabrik i emprenen un periple d’amorós desencontre per distints espais d’Usera.

‘La Narcisa’, d’Alfredo Sanzol, explica com Narcisa, el personatge principal es perd, s’assenta a pensar i creu haver descobert que el seu fill perdut és ‘El Cordovés’. Rosendo, el seu marit, l’ajuda a recuperar el seu fill, encara que siga conscient de la bogeria de Narcisa. Aquest text va ser escrit amb la col·laboració dels veïns del Taller d’Escriptura Creativa de la Biblioteca José Hierro.

En ‘El seré’, d’Alberto Sánchez Cabezudo. Gustavo d’uns 40 anys, arriba a Usera amb un retall d”El Caso’, en el qual busca aclarir la història del seu suposat pare, un seré que va ser assassinat al barri en els 70 i va aparéixer penjat en un pal de la llum.

‘Copacabana’, d’Alfredo Sanzol reuneix a dues persones majors en l’Agència Tributària on rememoren els moments viscuts a la sala Copacabana que es trobava en aqueix mateix lloc.

‘El lado salvaje’, de Miguel del Arco, 1980, parla del primer concert de Lou Reed a Espanya, a l’Estadi Moscardó d’Usera, als vint minuts l’artista abandona l’escenari, la qual cosa provoca un motí entre el públic. Tres col·legues roben el bombo de Lou Reed i intenten fugir de l’estadi.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre − dos =

museo prehistoria