25n
25N
25N

El somni de l'Alqueria del Basket ja té els seus fonaments

Les obres ja han començat i es preveu inaugurar-les per al quart trimestre de 2017

El 30 aniversari del València Basket comença trepitjant fort. Aquest estiu s’aconseguia el vistiplau i l’acord per la part política pel que el somni de l’Alqueria del Basket ja és una realitat. Les obres del que serà la infraestructura més gran esportiva d’Europa dedicada al bàsquet ja estan en marxa i es preveu que dins d’un any (quart trimestre del 2017) es procedisca a la seua inauguració. Amb una inversió prevista de 18 milions d’euros, sufragats íntegrament i personalment per Juan Roig, l’empresari valencià compleix un dels seus anhels com és retornar a la societat allò que aquesta li dóna entre altres coses fomentant la pràctica de l’esport que estima: el bàsquet.

Logo_AlqueriaBasket_okActualmente, la pedrera del conjunt taronja compta amb més de 450 ‘xicotets’ i es preveu que una vegada engegada l’Alqueria del Basket el nombre vaja ascendint fins a arribar als 1.000 xiquets que aprendran els valors que van intrínsecament lligats a la pràctica d’un esport com el bàsquet. Esforç, desenvolupament personal, companyonia, treball en equip, disciplina… seran els pilars del treball amb els jugadors. No serà una fàbrica de promeses o estels, simplement la Alqueria del Basket cerca ser un referent en el bàsquet mundial, un lloc on els amants d’aquest esport puguen gaudir i créixer.

Una vegada engegat, l’Alqueria del Basket, que es gestionarà amb els recursos propis que genere de la seua activitat, sense necessitat de diners públics, doncs naix amb l’objectiu de ser autosuficient i sostenible. Al llarg de la presentació, s’han anat mostrant imatges de com seran les instal·lacions així com el logo de l’Alqueria o un vídeo explicatiu.

A l’acte celebrat ahir en la pista central de la Fonteta van acudir Maite Girau, regidora d’esports de l’Ajuntament de València, José Vicente Berlanga, director de la Fundació Esportiva Municipal, Vicente Solá, president de València Basket, el president de la Fundació València Bàsquet 2.000 i conseller delegat de València Basket, Paco Raga i directius i membres de la primera plantilla del València Basket i representants dels diferents sectors de la societat valenciana.

 

 

Dins dels parlaments que van tenir lloc en l’acte, Vicente Solá, president de València Basket, va voler agrair a “Generalitat, Conselleria i Ajuntament els esforços per a atorgar la llicència i agilitar els tràmits. A la Fundació Esportiva Municipal, Universitat de València i Patronat de Benimaclet l’ajuda perquè els nostres equips d’escola puguen entrenar. I als nostres veïns del barri de la Font de Sant Luis i a l’adreça del Col·legi Els Arts, perquè ens han donat l’oportunitat d’explicar-los el projecte esportiu i social”. A més Solá va recalcar que “L’Alqueria del Basket és l’actuació més important en infraestructures dels nostres 30 anys d’història, actuació que revertirà en la ciutat una vegada finalitzada la concessió”.

_MAP0678

Per la seua banda, el president de la Fundació València Bàsquet 2.000 i conseller delegat de València Basket, Paco Raga, va explicar que “El nostre objectiu és que aquesta iniciativa ens permeta duplicar la nostra pedrera i passar de tenir 45 equips i més de 450 xiquets i xiquetes, a 750 a mitjà termini i aconseguir els 1.000 xiquets a llarg termini”, afegint que “La nostra obligació és ser capaces de donar una resposta responsable i de futur per a seguir ensenyant i educant en els valors d’aquest esport del bàsquet que ens apassiona. Aqueixa resposta és L’Alqueria del Basket“. Igualment va indicar que “aquest projecte carregat d’il·lusió, pensat per i per a les presents i futures generacions, faran del nostre esport un motiu d’orgull per a València i per a Espanya. Perquè avui engeguem la universitat del bàsquet, i és l’objectiu de tots convertir-la, a través dels fets, en un referent esportiu nacional i europeu”. Per a concloure, Paco Raga va comentar que “L’Alqueria és un fet real més del projecte de futur del València Basket impulsat per Juan Roig, per a fer a través de l’exemple propi, que les coses poden canviar en el bàsquet espanyol i europeu, i fer del basket un esport de valors, de sana competència i obert a tots els que es volen implicar i aportar”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

disset − dotze =