25n
25N
25N

El sistema Senticnel implantat a Torrent, exemple d'innovació per a la Xarxa Innpulso

El sistema es va donar a conéixer als membres de la Xarxa Innpulso en el Red Innpulso en el “II Encuentro Alcaldes + Innovadores de la Red Innpulso”

El sistema Senticnel implantat a Torrent, exemple d'innovació per a la Xarxa Innpulso
03/03/2017 -

Durant esta setmana s’ha celebrat a Madrid el “II Encuentro Alcaldes + Innovadores de la Red Innpulso”, en el qual va participar el regidor de Modernització, Andrés Campos, en representació de la ciutat de Torrent. Durant les jornades s’han exposat les propostes que oferisquen solució als conceptes de Smart Cities, compten amb projecció internacional i estiguen alineades amb els Reptes de la Societat arreplegats en les Estratègies Espanyola i Europees 2020 de Ciència i Innovació.

El regidor de l’àrea de Modernització, Andrés Campos, ha volgut ressaltar la importància de formar part d’esta xarxa i l’intercanvi d’experiències “formem part d’una xarxa formada per ciutats tan importants com Madrid, València o Bilbao, i encontres com este ens aporta un beneficiós intercanvi d’experiències, metodologies d’innovació o solucions tecnològiques”. Mostra d’este intercanvi d’experiències va ser la conferència en què es va donar a conéixer el projecte Senticnel implantat a Torrent per ser un dels més innovadors quant a la prevenció i detecció d’incendis forestals.

 

Sistema Senticnel

El sistema de defensa enfront d’incendis forestals instal·lat consta de 28 nodes de detecció estratègicament distribuïts sobre el territori, 2 dispositius receptors/concentradors que reben el senyal emés pels nodes de detecció i transmeten les dades a un servidor remot connectat a internet, 2 càmeres d’espectre visible amb connexió a internet que cobreixen pràcticament el 95% de la superfície, podent ser operades des d’un lloc de control remot (PC o dispositiu mòbil) i 2 estacions meteorològiques per al càlcul dels nivells de risc d’incendi en temps real. Tots aquests elements s’interrelacionen en una capa lògica (programari) que facilita la informació necessària a les autoritats i tècnics competents.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × dos =