25n
25N
25N

'El sexe no es compra': els homes "donen la cara" contra la prostitució

'El sexe no es compra': els homes "donen la cara" contra la prostitució
09/03/2020 -

El Front Abolicionista del País Valencià, plataforma que aglutina a 46 entitats feministes, llança una campanya contra la prostitució entre els homes per a fer valdre que ‘#ElSexoNoSeCompra’.

Les xarxes socials són l’escenari de la protesta, aquesta vegada d’homes, que mostren la seua repulsa davant el que suposa “tractar dones i xiquetes com a mercaderia”. “En un moment en el qual creix el nombre de consumidors de prostitució, ells fan un pas al capdavant per a censurar aquesta pràctica i assegurar que no compren dones ni són puters”, reivindica l’organització en un comunicat.

Aquest gest pretén conscienciar als potencials demandants de cossos de dones, a través dels seus “companys, col·legues o homòlegs” i arribar a una mena de públic que, en principi, és més poc inclinat o no té encara definida la seua postura respecte a la regulació o abolició de la prostitució. Compta per a això amb “alguns dels homes més rellevants de la societat valenciana, encapçalats pel president Ximo Puig”.

Posen amb cartells amb lemes al·lusius com el “si pague és violació” i comparteixen les imatges en xarxes socials amb les etiquetes ‘#ElSexoNoSeCompra’ i ‘#ElSexeNoEsCompra’. “Canviar la destinació de les dones en la prostitució implica transformar la mentalitat dels homes i perquè els drets de les dones deixen de ser de segona”, proclama el Front Abolicionista.

Aquesta campanya és el següent pas d’una plataforma que estén la xarxa de municipis valencians lliures de tràfic. A través de l’aprovació de mocions als seus ajuntaments, es comprometen a realitzar accions per a sensibilitzar i convéncer a la població que “la prostitució és igual a violència de gènere” i a impulsar ordenances i mesures abolicionistes dins de les seues competències.

Al costat d’altres col·lectius, l’organització va presentar en el Congrés l’avantprojecte d'”una llei integral abolicionista que despenalitze a les prostituïdes i els garantisca recursos perquè puguen eixir d’eixe infern” i, per contra, penalitze a agressors, puters i proxenetes.

També va demanar una cita amb el president del Govern, Pedro Sánchez, perquè el nou executiu de coalició PSOE-Unides Podem aposte per construir una societat més igualitària i centre les seues mesures en l’erradicació de la demanda.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

8 + cinc =