25n
25N
25N

El sector serveis descendeix les seues vendes un 14,2% al març en la Comunitat i l'ocupació cau un 0,6% per la Covid-19

El sector serveis descendeix les seues vendes un 14,2% al març en la Comunitat i l'ocupació cau un 0,6% per la Covid-19
21/05/2020 -

El sector serveis ha registrat en la Comunitat Valenciana un descens de la seua facturació del 14,2% al març mentre que l’ocupació també ha caigut un 0,6% respecte al mateix període de l’any anterior a causa de la crisi de la Covid-19 que va provocar la declaració de l’estat d’alarma i el tancament de moltes activitats d’aquest sector.

De mitjana, des de principi d’any la facturació ha baixat un 2,3% mentre que l’ocupació respecte al mes anterior ha caigut un -1,7 encara que enguany ha pujat un 1%.

Segons les dades publicades aquest dijous per l’Institut Nacional d’Estadística (INE), a escala nacional el sector serveis va registrar un descens de la seua facturació del 18,7% al març, la seua major caiguda des de maig des de 2009.

Amb aquest descens, els serveis posen fi a 78 mesos de mesos d’ascensos interanuals. Per sectors, les majors reculades van ser per a l’hostaleria, que va afonar la seua facturació un 57,7% al març, i la venda i reparació de vehicles de motor, on les vendes van caure un 47,3%.

Corregits els efectes estacionals i de calendari, la facturació dels serveis es va desplomar un 19,8% interanual al març, la major caiguda de la sèrie històrica, iniciada l’any 2000.

Les dades de l’INE han reflectit que l’ocupació en el sector serveis va retrocedir en el tercer mes de l’any un 1,6% en taxa interanual, posant fi a 71 mesos consecutius d’avanços interanuals. L’INE ha subratllat que en les dades d’ocupació cal tindre en compte que les persones acollides a un Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) durant l’estat d’alarma continuen formant part del personal de l’empresa.

En termes mensuals (març sobre febrer) i eliminat l’efecte de calendari i l’estacionalitat, la facturació del sector serveis es va afonar un 21,8%.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × quatre =

escalante
Informacion coronavirus
escalante
Informacion coronavirus