25n
25N
25N

El secretari autonòmic de Participació i Transparència visita l'Ajuntament de Burjassot per a presentar el projecte dels pressupostos participatius

El secretari autonòmic de Participació i Transparència visita l'Ajuntament de Burjassot per a presentar el projecte dels pressupostos participatius
10/05/2021 -

L’Alcalde de Burjassot, Rafa García i la regidora delegada de Participació Ciutadana, Yolanda Andrés, han rebut al secretari autonòmic de Participació i Transparència, Antoni Llorente, qui ha acudit al Consistori per a presentar la imminent posada en marxa del projecte dels Pressupostos Participatius de la Generalitat Valenciana.

Es tracta d’una iniciativa pionera a Espanya que comptarà amb un pressupost de 125 milions d’euros, destinats a materialitzar propostes ciutadanes. La presentació en obert del projecte per a tots aquells ciutadans i ciutadanes que vulguen conéixer tots els detalls, tindrà lloc l’11 de maig, a través de canal de Youtube de la Generalitat Valenciana.

És important destacar que un 30% del pressupost, 37,5 milions, s’adjudicarà a projectes de l’àmbit autonòmic i el 70% restant, 87,5 milions, es repartirà entre les set àrees comarcals en les quals està dividit el territori, prenent com a base els índexs de pobresa i la població de cada àrea. Per a les comarques de L’Horta, on s’emmarca Burjassot, s’ha destinat un pressupost de 22.040.800 €.

El procés dels Pressupostos Participatius es realitzarà a través del nou portal GVA Participa en el que s’anirà informant la ciutadania de les diferents fases del procés participatiu, de principi a fi, amb l’objectiu que existisca una fluida transparència durant tot el procés. Sobre el calendari les fases són les següents: informació (6 de maig a 30 de maig), presentació de projectes (11 de maig a 30 de maig), revisió interna dels projectes (31 de maig a 8 de juny), fase de suports (9 de juny a 27 de juny), avaluació de projectes (28 de juny a 12 de setembre), publicació de preus/pressupost de projectes (13 de setembre), votació final (14 de setembre a 30 de setembre), resultats a la ciutadania (28 d’octubre), i seguiment i control (a partir de 2022 i fins a l’execució dels projectes aprovats).

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × un =