25n
25N
25N

El rastre de Coronavirus en les aigües residuals dels barris més preocupants de València descendeixen de forma significativa

Elisa Valía: “Esta setmana l’índex de la Covid-19 que hem trobat en els barris ha baixat la seua concentració fins a un 95%”

El rastre de Coronavirus en les aigües residuals dels barris més preocupants de València descendeixen de forma significativa
31/07/2020 -

Fa unes setmanes els barris de Jesús, Zaidía, Patraix, Benimaclet i Sant Marcel·lí es van marcar com a prioritaris en trobar-se en ells una alta presència de Coronavirus en les aigües residuals, segons un estudi que es va realitzar en les aigües del clavegueram de la zona. Hui, Elisa Valía, Regidora del Cicle Integral de l’Aigua València, ha declarat que l’índex de presència de la Covid-19 en les seues aigües ha disminuït de forma molt significativa, tal com recull l’últim estudi d’aigües residuals. Per contra, ha crescut la seua presència en alguns altres barris de la ciutat de València, per la qual cosa s’intensificaran les accions que ja s’han dut a terme en els anteriors barris que van ser marcats com a prioritaris i que hui dia, han baixat el seu índex del virus en un 95%.

Valía ha declarat que “continuem trobant restes de Coronavirus en pràcticament totes les zones de València. No obstant això, la bona notícia és que la incidència d’aquest virus en les aigües residuals ha baixat de manera significativa”. Concretament, en els barris que més preocupaven “aquesta setmana l’índex de concentració de la Covid-19 en l’aigua ha baixat fins a un 95%”. Per tant, aquests barris ja no estaran en el punt de mira, ja que “Jesús, Zaidía, Patraix, Benimaclet i Sant Marcel·lí han deixat de ser prioritaris per la seua disminució de la concentració tan significativa”, ha explicat Elisa Valía.

No obstant això, el Coronavirus continua sent present en quasi tots els barris de València, i ara s’han marcat com a prioritaris a altres nuclis urbans: “Torrefiel, Orriols, Benicalap i Mestalla han sigut marcats com a prioritaris perquè és on trobem una major incidència i una tendència ascendent”, aclareix la regidora. Una vegada que un barri es marca com a prioritari, el que es fa és intensificar les accions preventives que coordinen Protecció Civil i Policia Local, que sobretot van encaminades a garantir que les mesures i recomanacions sanitàries es complisquen. Aquestes accions van destinades tant a establiments com a la via pública, ja que les ha de complir tota la població.

Són efectives les accions de conscienciació? Elisa Valía afirma que sí: “creiem que aquestes mesures són eficaces per a frenar l’extensió del virus, ja que en els barris que marquem com a preventius han tingut un descens molt impactant, i per tant, han sigut efectives”. Quant a la manera d’actuar d’ara en avant, la Regidora del Cicle Integral de l’Aigua València ha expressat que es continuaran aplicant aquestes mesures “segons anem considerant els barris com a prioritaris en cadascuna de les setmanes”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

6 − 1 =